REKLAMI GEÇ

İtalyanlar Pamukkale’ye hayran kaldı

İtalyanlar Pamukkale’ye hayran kaldı

Güney Ege Kalkınma Ajansı, İtalya’nın önde gelen basın kuruluşlarının temsilcilerini ağırladı, aralarında Laodikya ve Hierapolis’in de bulunduğu Güney Ege’deki antik kentleri gezdirdi. İtalyanlar Pamukkale’ye hayran kaldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Haziran 2016 Salı, 11:50

GEKA’nın, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye’nin Roma Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavirliği işbirliği ile gerçekleştirdiği tanıtım turu etkinliğinde İtalyan Basın Heyeti; Aydın’da Priene, Didyma, Miletos ve Aphrodisias ile Denizli’deki Laodikea ve Hierapolis antik kentlerinin yanı sıra Dünya Mirası beyaz cennet Pamukkale’yi ziyaret etti.

denizli-geka-basin-heyeti-pamukkale-antik-kent-1

Tanıtım turu etkinliğine İzmir Kalkınma Ajansı eşliğinde İzmir ve Efes antik kentiyle başlayan heyete, GEKA temsilcileri ile antik kentler hakkında detaylı bilgi veren bir rehber eşlik etti.

İtalya’da özellikle arkeoloji ve tarih alanında seçkin okuyucu ve izleyici kitlesine sahip basın kuruluşlarının temsilcilerinin ağırlandığı tanıtım turu etkinliğine, Archeo Magazine’den yönetmen Andreas Steiner ve fotoğrafçı Domenico Antonio Frassineti, TV2000 kameramanı Rocco Tolve, Touring Magazine’den gazeteci Antonio Armano ve fotoğrafçı Claudio Morelli, Aska Basın Haber Ajansı’ndan yapımcı Alessandro Zicca ve gazeteci Flaviana Scisci katıldı.

Tarihte çok sayıda uygarlığa ev sahipliği yapmış ve dünya tarihi açısından çok önemli olan Güney Ege’deki antik kentlerin tanıtımı için gerçekleştirdikleri çalışmadan dolayı memnuniyetlerini dile getiren basın heyeti, çalışmanın İtalya’da oldukça ses getireceğini ifade ettiler.

Basın heyeti sırasıyla, günümüze kadar gelen en iyi Hellenistik kent örneği ve seçkin bir İyon şehri olan Priene, antik çağların kehanet merkezi ve Apollon Tapınağı’nın da bulunduğu Didyma, bilim ile felsefenin doğum yeri ve Arkaik Dönem’de denizciliğiyle parlamış Miletos, adını, aşk ve güzellik tanrıçası Aphrodite’ten alan heykel sanatının da başkenti Aphrodisias, Hıristiyanlığın ilk yedi kilisesinden birine sahip olan Laodikya ve Frig, Helen, Roma ve Bizans medeniyetlerine ev sahipliği yapmış Hierapolis antik kentleri ile Dünya Mirası beyaz cennet Pamukkale’yi ziyaret ederek, konusunda donanımlı bir rehber eşliğinde incelemelerde bulundu.

denizli-geka-basin-heyeti-pamukkale-antik-kent-2

Bölge turizminin çeşitlendirilmesi ve rekabet gücünün artırılması amacıyla küresel turizm odağı Güney Ege vizyonu çerçevesinde yaklaşık 3 yıldır turizmde tanıtım ve lobicilik faaliyetleri yürüten GEKA, bu kapsamda uluslararası fuar ve tanıtım turlarına ağırlık veriyor. Ajans, 2014 yılında Japon tur operatörleri, 2015 yılında Güney Kore basın mensupları, Japon turizm acenteleri ve Güney Kore KBS World TV Likya Yolu Belgeseli vb. farklı organizasyonlara ev sahipliği yaptı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı