REKLAMI GEÇ

Kış gününde termal su keyfi

Kış mevsimi, birçok bölgede insanları titretiyor ama Denizli şanslı illerden. Karahayıt’a gelen yerli ve yabancı konuklar, soğuk havaya rağmen ısısı değişmeyen termal suyun keyfini çıkarıyor.

/ DENİZLİHABER / 13 Aralık 2007 Perşembe, 01:00

Dört mevsimi bir arada yaşayabilen ender ülkelerden biri olan Türkiye’de her mevsimin kendine özgü güzelliği bulunuyor. Denizli de soğuk kış günlerinde açık havada termal havuzlarda yüzülüp kulaç atılabilen şanslı illerden biri olarak dikkati çekiyor.

Bugünlerde kırmızı suyu ve kırmızı travertenleriyle ünlü Karahayıt’a gelen yerli ve yabancı ziyaretçiler, termal suyun keyfini çıkarabilmek için hiçbir fırsatı kaçırmıyor. Kırmızı su travertenlerinin oluşturulduğu, Pam Otel’deki açık hava havuzları hiç boş kalmıyor

Soğuk havaya aldırmadan 58 dereceyi bulan sıcak termal havuzlara giren turistler, “Kış günlerinde yaz sefası” yaşıyor.

Karahayıt’a gelen yabancı ziyaretçiler beldenin şifalı suları ve çamuru ile “kalp hastalığı, damar sertliği, yüksek tansiyon, romatizma, siyatik ve cilt hastalıklarına” karşı tedavi de gördüğünü anlatan Pam Otel Halkla İlişkiler Müdüresi Sevda Yıldız,“Kış turizmi ve sağlık turizmi için beldemiz tam bir cennet. Karahayıt yaz kış turizm faaliyeti gösteren bir belde. Otelimize kış aylarında bile sıcak termal suyla dolu havuzlarımıza davet ediyoruz.” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı