REKLAMI GEÇ

Koreli gazeteciler Güney Ege turunda

Koreli gazeteciler Güney Ege turunda

Denizli, Muğla ve Aydın’ın yer aldığı Güney Ege coğrafyası Güney Kore’de tanıtılacak. Bu amaçla, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) ile T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Güney Kore’nin yüksek tirajlı gazete ve dergilerinin editörleri ile fotoğrafçılarını ağırladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Mayıs 2015 Çarşamba, 11:36

Denizli, Aydın ve Muğla’nın tarih, kültür, doğa ve alternatif turizm olanaklarının Güney Kore medyasında yayınlanarak tanıtılmasını amaçlayan tanıtım turu programına Güney Kore medya sektörüne yön veren; The Kyunghyang Shinmun, Kukmin Ilbo, Korea Economic Daily ve Herald Business gazetelerinin yanı sıra Golf Magazine, The Travellers, Bar&Dining ve Travia dergilerinin köşe yazarı, editör, muhabir ve foto muhabirleri katıldı. 12 kişilik ekip; üç günlük geziyle Aydın, Denizli ve Muğla’nın tarihi, kültürel ve turistik zenginliklerini keşfe çıktı.

Güney Ege gezisi izlenimlerini çektikleri fotoğraflar ve yazdıkları yazılar ile okurlarına aktaracak olan gazeteciler, Güney Ege’nin tanıtımını Güney Kore’de etkin bir şekilde yapacaklar. Aynı zamanda, yayınlanan haber ve fotoğraflar Güney Koreli seyahat acentelerinin yetkililerine sunularak, tur paketi yapmaları için bölgeye davet edilecekler. Bu kapsamda seyahat acenteleri CEO’larının, haziran ayı içerisinde Güney Koreli turistler için belirlenecek turizm destinasyonlarını netleştirmek üzere Aydın, Denizli ve Muğla’ya gelmesi bekleniyor.

Güney Ege tanıtım turunun ilk gününde beyaz cennet Pamukkale’yi ziyaret eden gazeteciler, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Hierapolis’i gezdi. Buldan’da geleneksel Türk dokumacılığını yerinde gören Güney Koreli basın mensupları, aynı zamanda Buldan Evliyazadeler Konağı’nı ziyaret etti. Gurme yazarlarının ve fotoğrafçılarının bulunduğu ekip, Buldan’a özgü yemekler hakkında detaylı bilgi aldı, yemekleri fotoğrafladı. Ekip, Karahayıt’taki termal turizm olanaklarını da yerinde gördü.

Güney Koreli gazeteci grubu, gezinin iki ve üçüncü günlerinde Aydın ve Muğla’nın tarihi ve doğal güzelliklerini fotoğrafladı, görüntüledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı