REKLAMI GEÇ

Köylüde Laodikya sıkıntısı

Köylüde Laodikya sıkıntısı

Tarihi kent Laodikya’nın tamamının gün yüzüne çıkartılması için sit alanı ilan edilecek 762 hektarlık tarım alanı, bölgede bulunan köylüleri zor durumda bıraktı. Proje, Denizli Belediyesi tarafından düzenlenen toplantı ile Eskihisar, Bozburun ve Goncalı köylerinde oturan vatandaşlara anlatıldı. Sunumun teknik bir dille anlatılması ise vatandaşları kızdırdı.

/ DENİZLİHABER / 14 Mayıs 2008 Çarşamba, 00:00

Tarihi kent Laodikya gün yüzüne çıkarken, bölgede bulunan köylüler, kazı alanının genişletilmesi nedeniyle perişan oldu. Hazırlanan proje ile birlikte bölgede bulunan 762 hektarlık tarım arazisini sit alanı içine girmesi kararı, bölgede bulunan Eskihisar, Bozburun ve Goncalı Köyleri’nde oturan vatandaşları üzdü. Geçimini tarımdan sağlayan bölge halkı, Denizli Belediyesi’nde düzenlenen toplantı ile proje hakkında bilgilendirildi. Meclis salonunda yapılan toplantıda, planın teknik dille anlatılması ise vatandaşları kızdırdı.

Sunumdan sadece 762 hektarlık tarım arazinin sit alanı olacağını öğrenen vatandaşlar, şehir plancısına tepki gösterdi. Yapılan planlama hakkında yeterli bilgi verilmediğini belirten köylüler, daha açıklayıcı ve aydınlatıcı sunumların hazırlanmasını istedi. Oğuz Aldan Şehir Planlama şirketi tarafından hazırlanan proje ise meclis onayının ardından, Koruma Kurulu’na sunulacak ve onaylanırsa 762 hektarlık tarım alan sit alanı olarak ilan edilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı