REKLAMI GEÇ

Kutlamalar da turistler de kent içine..

Kutlamalar da turistler de kent içine..

Geçtiğimiz sene Akköy Turizm Otelcilik Lisesi’nde, daha önceki senelerde ise Pamukkale’deki Cleopatra havuzu önünde yapılan Turizm Haftası kutlamaları, bu kez Bayramyeri Meydanı’nda yapıldı. Törende yapılan konuşmalarda, Pamukkale ve Karahayıt’a gelen turistlerin, Denizli merkezdeki ve ilçelerdeki doğal ve tarihi güzellikleri görmeden Denizli’den gitmelerinin önlenmesi gerektiği vurgulandı.

/ DENİZLİHABER / 15 Nisan 2008 Salı, 00:00

Bundan iki sene öncesine kadar Pamukkale’deki Cleopatra havuzu önünde yapılan Turizm Haftası kutlamaları, bu sene Bayramyeri Meydanı’nda yapıldı. Kutlamalar, geçtiğimiz sene de Akköy Turizm Otelcilik Lisesi’nde yapılmıştı. Bayramyeri’nde yapılan kutlamalar için meydanda kıl çadırlar kuruldu. Halk oyunları gösterisinin de sunulduğu törende, Akköy Turizm Otelcilik Meslek Lisesi öğrencileri de yemek gösterisi yaptı. Törenin açılış konuşmasını yapan Denizli Turizm Otelciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Şeref Karakan, Türkiye’de deniz, kum, güneş üçgeni arasına sıkışan turizmin çeşitlendirilmesi gerektiğini söyledi. Denizli’de her yıl Pamukkale’de kutlanmaya başlanan haftanın kent merkezinde kutlanmasının mutluluk verici olduğu anlatan Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, “Denizlimiz doğal güzelliklerinin yanı sıra 4 antik kentin merkezine kurulmuş bir şehir. Pamukkale gibi doğal güzelliği de bünyesinde barındırıyor. Termal kaynaklar bakımından da zengin bir iliz. Ama Pamukkale’nin oradaki tesislere ve esnaflara faydasından başka bir faydası yok. Buradaki esnaflarımız oraya gelen turistleri görmüyor. Turistler de ilimizdeki güzellikleri görmüyor. Tarihi Kaleiçi Çarşımız Selçuklular’dan kalma bir kale. Tarihi çarşımız Denizli’nin alışveriş merkezi. Ahilik burada gelişti. Biz bu çarşımızın tarihi surlarını gün yüzüne çıkarttık. Gelen turistleri, Akkale’den Laodikya’ya, Sevindik’ten Kirişhane’ye, Bayramyeri’ne, Kaleiçi’ne, İstiklal’e, İncilipınar’a ve Yenişehir’e kadar kentin omurgasını oluşturan alanlara da götüreceğiz” dedi.

‘1.5 milyon turisti il merkezine çekeceğiz’

Denizli’de Pamukkale ve Karahayıt’a gelen yaklaşık 1.5 milyon turistin il merkezine de gelmesini istediklerini anlatan Vali Hasan Canpolat, “Turistleri Denizli’ye çekmek için öncelikle alt yapımızı tamamlamamız gerekir. Buraya gelen turist bir şeyler bulmalı, Kaleiçi’ne geldiğinde tarihi görmeli, Buldan’a gittiğinde el dokuması ürünlerini görmeli, satın almalı. Ben Buldan’ı gezdim üzülerek gördüm ki orada el dokumalarının yanında ithal ucuz ürünler de satılıyor. Bu olmaz. Bu konu ile ilgili kaymakamlarımız belediye başkanlarımız çalışma yapacak. Pamukkale ve Karahayıt Bölgesi’nde Valilik olarak önemli çalışmalar yapıyoruz. Özellikle Pamukkale’de termal suyun travertenlere düzenli verilmesi ile ilgili olarak yaptığımız çalışmada sona geldik. İhale yapacağız. Her bölgeye su düzenli olarak verilecek” dedi.

Gösteriler yapıldı

Açılış konuşmalarından sonra meydanda kurulan stantlarda, Akköy Turizm Otelcilik Lisesi öğrencileri tarafından yüz bakımı, yemek yapımı, servis, içecek hazırlanması uygulamaları olarak gösterildi. Meydanda kurulan kıl çadırlarda ise Kızılcabölük El Dokumaları, Buldan işi tekstil ürünleri, Beyağaç, Serinhisar, Yatağan, Yeşilyuva, Nikfer, Sarayköy ve Kızılca Beldesi stantları açıldı. Anıt ağaçları, gölleri ve Kartal Gölü ile yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Beyağaç İlçesi’nin tanıtımının yapıldığı stantta ise Halime Özker (55) çaldığı sipsi ile 8 yaşındaki Yunus Emre Kısa ise davulu ile davetlileri karşıladı. Törenin sonunda turizme destek veren kurum ve kuruluşların yetkililerine plaket verildi. Törende, Ozan Nihat, çeşitli yörelere ait ezgiler seslendirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı