REKLAMI GEÇ

Ören yerlerine girişe abonman sistemi

Ören yerlerine girişe abonman sistemi

Türkiye’de ören yerlerine girişte, yerli turistlere ayrıcalık tanınacak. Yerli turistler, yakın zamanda uygulamaya geçirilecek olan abonman sistemi ile tüm ören yerlerine neredeyse tek giriş fiyatı ödeyerek girebilecek.

/ DENİZLİHABER / 23 Nisan 2008 Çarşamba, 00:00

Vali Hasan Canpolat, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın, yerli ziyaretçilerin ören yerlerine girişiyle ilgili bir çalışma içerisinde olduğunu söyledi. Yerli ziyaretçiler için abonman sistemine geçileceğini belirten Vali Canpolat, “Türk vatandaşları için yıl boyunca geçerli olacak bir kart çıkartılacak ve vatandaşlar bu kartla yıl boyunca tüm ören yerlerine, neredeyse bir giriş fiyatına istedikleri kadar girebilecek. DÖSİM ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yaptığı bu çalışma ile yerli ziyaretçilerin ören yerlerine girişinde yaşanan sıkıntılar ortadan kalkacak” dedi.

Pamukkale’ye girişlerin 5 euro olduğunu belirten Vali Canpolat, “Bu fiyat hiç yüksek değil. Yerli ziyaretçiler için abonman sistemine geçilmesi ile birlikte yabancı turistler için yeni bir ücret politikası belirlenecek. 5 euroluk ücretin yabancılar için daha yüksek olması lazım. Yerli ve yabancı ziyaretçilerin fiyatlarının aynı olması uygulamaları aksatıyor. Kısa bir süre sonra geçilecek kart sistemi çok faydalı olacak. Bu kart sayesinde vatandaşlarımız düşük fiyatla her yeri gezebilme imkanı bulacak” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı