REKLAMI GEÇ

Pamukkale çiçek açtı

Pamukkale çiçek açtı

UNESCO’nun ‘Dünya Kültür Mirası” listesinde bulunan Pamukkale’de, travertenlerin etrafı çiçeklendirildi.

/ DENİZLİHABER / 11 Mayıs 2010 Salı, 16:14

Denizli Özel İdaresi’ne bağlı Pamukkale Turizm şirketi tarafından yapılan çalışmada, özellikle travertenlerin etrafı, rekreasyon alanı ve yol kenarları olmak üzere, ören yerinin tamamına 10 bin adet gül, 50 bin adet menekşe, karanfil, aslan ağzı gibi çeşitli çiçekler dikildi. İl Özel İdare Müdürü Adem Oklu, Pamukkale ören yerinin Türkiye’nin en iyi ve en temiz ören yeri olması için çalıştıklarını belirterek, ”Pamukkale ören yeriyle ilgili işletme müdürlüğünü kurarken, kendimize bir hedef koyduk. ‘Pamukkale Türkiye’nin en güzel, en temiz, en bakımlı, en iyi korunan, en çok çiçeği ve gülü olan ören yeri olacak’ diye, slogan belirledik. Kamuoyuna bunun sözünü verdik. Bir yılın sonunda bunu gerçekleştirmek için büyük adım attık” diye konuştu.

Bu hedef doğrultusunda yaklaşık 50 bin adet mevsimlik çiçek diktiklerini de ifade eden Oklu, Pamukkale’ye gelen ziyaretçileri, çiçeklerin karşıladığını, bu güzelliği devam ettirmek için çalışmaların süreceğini belirtti.

Pamukkale’nin güzelleştirilmesi için alternatif çalışmalara devam ettiklerini vurgulayan Oklu, Denizli’nin en büyük havuzunu Pamukkale’nin Kocaçukur bölgesinde, 15 Temmuz’da açmayı planladıklarını söyledi. Oklu, bu bölgede uzun süredir atıl duran havuzların birleştirilerek tadilattan geçirilmesiyle büyük bir havuz yapılacağını anlattı.

Kocaçukur’daki bu havuzun, Pamukkale’ye ayrı bir güzellik katacağına işaret eden Oklu, şöyle dedi: ”Buradaki havuzlarda tadilat yapılacak ve Temmuz ayı ortalarında hizmete girecek. Yerli ve yabancı turistler, hem travertenleri gezecek, hem de suya kavuşmuş olacaklar. Pamukkale travertenlerinin altında kullanılmayan havuzlar vardı. Bunların tadilatı yapılıp, günün şartlarına en uygun hale getirilecek ve turistlerin hizmetine sunulacak. Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’ndan izin alındı, ihalesi yapıldı. Çalışmaları devam ediyor. Denizli’nin en büyük havuzu burada olacak.”

Adem Oklu, Kocaçukur’daki gölde gezinti yapılabilmesi için 2 adet kuğu şeklinde deniz bisikleti aldıklarını da belirterek, oraya yapılan kafeteryayla turistlere daha iyi hizmet vermeyi amaçladıklarını sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı