REKLAMI GEÇ

Sezonu heyecansız açtık

Sezonu heyecansız açtık

Turizm Haftası etkinlikleri Akköy’de başlatıldı. Bu yılki sezon açılışı, bir okul töreninden öteye geçemedi. Törende konuşan Şeref Karakan, Antalya’daki otellerde uygulanan ‘Herşey dahil sisteminin, Pamukkale’deki turizmi olumsuz etkilediğini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 16 Nisan 2007 Pazartesi, 00:00

Denizli’de Turizm Haftası etkinlikleri, Akköy Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nde başladı. 15-22 Nisan tarihleri arasında, bu sene 31’incisi kutlanan Turizm Haftası’nın açılış töreni, Denizli Halk Eğitim Müdürlüğü Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisi ile başladı. Denizli Turistik Otelciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Şeref Karakan, törende yaptığı konuşmasında Antalya’daki her şey dahil sisteminin Pamukkale’deki turizmi olumsuz etkilediğini söyledi. Karakan, “Denizli’deki 15 bin yatak kapasiteli turistik tesislerin, Türkiye turizminden aldığı pay, 90’lı yıllarda yüzde 18 iken bugün bu oran yüzde 10’a kadar düştü. Bunda en büyük etken, Antalya’daki turistik tesislerde uygulanan her şey dahil sistemi. Denizli’ye gelen turistler, burada konaklamadan geri dönüyorlar. Bunu değiştiremedik” dedi. Karakan, Pamukkale ve Karahayıt’ın kültür turizmi açısından yeterince tanıtıldığını, artık termal turizm açısından tanıtılması gerektiğini belirtti. Karakan, “Yurt içi ve yurt dışında, el birlik termal turizmimizi tanıtmalıyız. Antalya’da 300’ün üzerinde 5 yıldızlı otel var. Bundan sonra artık en iyi hizmeti veren oteller dolacak. Bu okulda okuyan öğrencilerimiz, bu konuda bizim en büyük destekçimiz” diye konuştu.

Turizm İl Müdürü Mehmet Korkmaz’ın konuşma yapmadığı törende söz alan Vali Yardımcısı Kemal Özgün, önümüzdeki günlerde Pamukkale’de, Koruma Amaçlı İmar Planı’na uygun olarak yeni düzenlemeler yapılacağını söyledi. Öğrencilerin, turizmle ilgili şiir ve kompozisyonlarını okuduğu törende, Turizm Haftası nedeniyle yapılan çeşitli turnuvalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Tören, okul öğrencilerinin ateşli yemek gösterisi ile son buldu.

Geçtiğimiz yıllarda, Pamukkale’de yapılanlarının aksine, Akköy Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nde yapılması dikkat çekiciydi. Daha önceki törenlerin Pamukkale’de yapılması nedeniyle, turistler de bu etkinliğe katılabiliyor ve çok daha renkli bir tören gerçekleştiriliyordu. Törene katılanların bazıları “Bu sene yapılan tören bir kasaba okulunun kutlama töreni gibiydi. Denizli’ye yakışmadı. Törende, geçtiğimiz senelerdekinin aksine defile de sunulmadı. Okul öğrencileri, il ve ilçe protokolünün katıldığı tören, Denizli’de olması gereken ‘Turizm Haftası’ kutlamalarına benzemiyordu” yorumlarını yaptı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı