REKLAMI GEÇ

Turizm Haftası kutlamaları başladı

Turizm Haftası kutlamaları başladı

Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” etkinlikleri Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başladı. Protokol üyeleri ve turizm sektörünün temsilcileri, farkındalık yaratmak amacıyla Denizli Valiliği’nden Delikçınar Meydanı’na yürüdü.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 16 Nisan 2016 Cumartesi, 17:06

Denizli’de Valilik, Büyükşehir Belediyesi, DENTUROD, TURSAB ve sektör temsilcilerinin birlikte organize ettiğini “Turizm Haftası” kutlama etkinlikleri, Pamukkale Kaymakamlığı önündeki Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törenle başladı.

denizli-turizm-haftasi-kortej-ic-5

İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

TURİZMDE FARKINDALIK İÇİN YÜRÜDÜLER
Törene katılan Vali Yardımcısı İsmail Soykan, Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, Pamukkale TÜRSAB Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Turan Köseoğlu, DENTUROD Başkanı Murat Gazi Şen ile sektör temsilcileri ve öğrenciler turizmde farkındalık yaratmak için yürüdü. Ellerin “Geleceğimiz Turizm” yazan pankartlarla taşıyan katılımcılar, vatandaşlar tarafından da ilgiyle izlendi.

denizli-turizm-haftasi-kortej-ic-7

Kortej yürüyüşü ne katılan minik gönüllü turizm elçileri de vardı. Minikler, “Geleceğimiz Turizm” yazan şapkaları, yaşıtlarına dağıtarak turizmin gelişmesine destek verdi.

denizli-turizm-haftasi-kortej-ic-6

ÇINAR MEYDANI’NDA TÖREN
Turizm Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında Delikliçınar Meydanı’ndaki tören ise Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu’nun gösterisi ile başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile DTO Başkanı Necdet Özer’in de yer aldığı tören açılış konuşmalarıyla devam etti.

denizli-turizm-haftasi-kortej-ic-2

“HER TÜRLÜ FEDAKARLIĞI YAPACAĞIZ”
Denizli’nin turizm potansiyelinin yalnızca yüzde 10’unu değerlendirebildiğini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Denizli turizmi geliştirmek ve doğa, tarihi ve kültürel zenginliklerimizi daha iyi değerlendirmek için belediye olarak tüm fedakarlığı yapmaya hazırız. Tabu bunu Valilik ve sivil toplum kuruluşlarımızla yapacağız” diye konuştu.

“KALKINMANIN TEMEL TAŞI TURİZM”
Turizmin önemli bir istihdam alanı olduğunu vurgulayan Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer ise, iç turizmde eğitim, sağlık, spor ayağı da hesaba katılırsa, sektörün ne denli önemli olduğun anlaşılacağını belirtti.

Özer, “Aslında ekonomi denilince, bütünsel bir kavramın düşünülmesi gerekir. Bu anlamda, İhracata dönük bir ekonomik yapısı olan Denizli İlimiz için çoğunlukla dış etkenlerden kaynaklı olarak yaşanan ekonomik krizlerde, sadece var olan tekstil, mermer, kablo gibi sektörlerle değil enerji üretimi, seracılık ve özellikle termal turizm gibi alternatif sektörlerde de eksiğimizi görerek yeni yeni önlemler alınmaya başlanması önemlidir. Bu alanlarda da belli bir mesafenin alındığını memnuniyetle görüyoruz” dedi.

denizli-turizm-haftasi-kortej-ic-3

“2023 HEDEFİ 50 MİLYON TURİST”
TUDSAB Bölge Yönetim Kurulu Başkanı Turan Köseoğlu, Türkiye’nin 2023 yılı hedefinin 50 milyon turist ve 50 milyar dolarlık gelir olduğunu ifade etti. Denizli’de turizmi 12 aya yayarak bu paydan önemli bir bölümünün alınabileceğini söyleyen Köseoğlu, Denizli’nin yöresel lezzetlerinin de turizme kazandırılması gerektiğini vurguladı.

denizli-turizm-haftasi-kortej-ic-4

İSTİHDAMIN YÜZDE 8’İNİ TURİZM KARŞILIYOR
DENTUROD Başkanı Murat Gazi Şen de konuşmasında turizm sektörünün istihdamın yüzde 8’ini karşıladığını belirterek, “Dünya genelinde 1.2 katrilyon dolarlık turizm hareketi yaşanıyor. Türkiye’nin aldığı pay ise 40 milyar dolar. Türkiye’ye dışarıdan gelen turist sayısı 35 milyon. Biz Denizli olarak bu paydan daha çok yararlanabilmemiz için bir ön önce harekete geçmemiz gerek” dedi.

denizli-turizm-haftasi-kortej-9

YEMEK ŞAMPİYONLARINA PLAKET
Turizm Haftası Kutlama etkinliğinde, Ulusan ve uluslar arası aşçılık dalında düzenlenen yarışmalarda dereceğe giren Sema – Abdurrahman Karamanlıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ile Pamukkale Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü öğrencileri, plaketle ödüllendirildi.

denizli-turizm-haftasi-kortej-ic-1

TERMAL TURİZMİN ŞANSLILARI
Ayrıca DENTUROD tarafından başlatılan “Termal iyi gelir” kampanyası kapsamında düzenlenen çekilişle ücretsiz konaklama kazanan 20 talihliye hediye çekleri verildi.

denizli-turizm-haftasi-kortej-ic

Delikliçınar Meydanı’nda gerçekleştirilen “Turizm Haftası” açılış etkinliği, Pamukkale Üniversitesi öğrencilerinin Denizli’nin yerel güzelliklerini yansıtan fotoğraf sergisinin gezilmesiyle sona erdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı