REKLAMI GEÇ

Turizm Panelinde Denizli Turizmi Konuşuldu

Turizm Panelinde Denizli Turizmi Konuşuldu

Turizm Haftası, PAÜ’de turizm konulu panelle devam ediyor. Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Yüksek Okulu tarafından düzenlenen panele THY Denizli Satış Müdürü Erkim Ağabeyoğlu, TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Güler ve fotoğrafçı Zeki Akakça konuşmacı olarak katıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Nisan 2015 Pazartesi, 17:32

Turizm Haftası dolayısıyla PAÜ Sosyal Bilimler Yüksek Okulu’nun düzenlediği ve iki gün boyunca devam edecek Turizm Paneli başladı. Panele, İlahiyat Fakültesi, Gümüşler yerleşkesinde yer alan Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu ev sahipliği yapıyor.

Panelin ilk oturumu, Okul Müdürü Doç.Dr. Yusuf Kılıç başkanlığında açış konuşması ile başladı. Oturumun konuşmacı konukları THY Satış Müdürü Erkim Ağabeyoğlu, TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Güler ve fotoğrafçı Zeki Akakça oldu.

denizli-turizm-paneli-ic-1

Okul öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği paneli izleyenler arasında İlahiyat Fakültesi Dekanı ve PAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Yılmaz ve Kale Meslek Yüksek Okulu Turizm derslerine giren öğretim görevlisi Dr. Serkan Başol da vardı.

Okul Müdürü Doç.Dr. Yusuf Kılıç’ın turizm alanı ile ilgili olarak yaptığı açış konuşması sonrası söz alan katılımcı konuklar, sırasıyla kendi alanlarına ilişkin çalışmalarını özetledi. Erkim Ağabeyoğlu THY’nin son on yılda geliştirdiği vizyonla bir dünya markası haline gelişleri ve bundan sonraki havayolu stratejilerine ilişkin bilgiler verdi. TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Güler ise kent turizmi açısından tur bağlantıları ve genel turizm çalışmaları konusunda konaklama kalitesinin önemine değindi. Fotoğrafçı Zeki Akakça ise Doğa turizminin kent turizmi içindeki hak ettiği yeri alamadığını, oysa kentin doğal güzellikleri ve topoğrafyasının bu alanda başarılı sonuçlar almak için önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirtti.

Turizm Haftası ve Turizm Paneli ile ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz evsahibi okul Müdürü Doç.Dr. Yusuf Kılıç, bu yıl ile birlikte dördüncü kez aynı etkinlikleri yaptıklarını belirterek sözlerine şöyle devam etti: “Denizli Turizmi bu gün olması gereken noktada değil. Biz yüksekokul olarak kendi eğitim müfredatımızda üç ayrı turizm dersleri veriyoruz. Amaç bu alandaki eksikliğin kapatılmasında rol oynamak. Oysa kentin hem doğal, hem tarihsel ve hem de kültürel zenginliği göz önüne alındığında, eğer konaklama sorunu çözülürse turizmin daha geniş alanlara dağılarak gelişmemesi için hiçbir sebep yok. Yeni ve alternatif turizm olanaklarının önü açılabilir. İzmir’de olduğu gibi otantik köy turizmine yönelik çok orijinal girişimlere başvurulabilir. Kısacası bizim elimizde yeterince turizm alanı mevcut ama bunu gerektiğince değerlendirecek planlamalarda eksiklik var, bütünlük yok. Turizm Haftası dolayısıyla yaptığımız panellere biz mesleğin içinde olan konuklarımızı davet ederek öğrencilerimizin uygulama alanına ilişkin deneyim kazanmasına yardımcı olmak istiyoruz. Biliyorsunuz ben Eskiçağ tarihleri alanında uzmanım. Ama Turizm alanı bundan kopuk değil. Tarih kültürünün bu kadar zengin olduğu yerde bir tarihçi olarak bu zenginliğin değerlendirilmesini çok önemsiyorum.”

denizli-turizm-paneli-ic
Turizm Haftası dolayısıyla PAÜ Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulunda devam eden paneller iki gün boyunca devam edecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı