REKLAMI GEÇ

TURİZM ÜMİT VERİYOR

TURİZM ÜMİT VERİYOR

Vali Yavuz Erkmen, Pamukkale’yi ilk 3 ayda sadece 200 bin kişinin gelmesinin ümit verice olduğunu belirterek, “Her fırsatta Denizli’yi tanıtmaya çalışıyoruz. Bunun meyvelerini de toplamak istiyoruz” dedi.

/ DENİZLİHABER / 15 Nisan 2010 Perşembe, 18:11

Toplumda turizm bilincini geliştirmek, iç turizmi canlandırmak ve halkın turizm hareketlerine katılımını sağlamak amacıyla her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde Turizm Kutlama Komisyonu Vali Yavuz Erkmen’i makamında ziyaret etti.

Komisyon üyeleri ilk olarak Valilik önünde bulanan Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. Heyet daha sonra Vali Erkmen’i makamında ziyaret etti. Ziyarete Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, DENTUROD Başkanı Faik Pişkin ile turizm sektörü temsilcileri katıldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, son 10 yılda ülkemizin, 7.5 milyar dolar olan turizm gelirini 21 milyar dolara ulaştırdığını söyleyerek, dünya turizminin yüzde 87 arttığını, ülkemizde ise turizm gelirlerinin yüzde 182 olduğunu söyledi.

Vali Yavuz Erkmen ise, turizm haftasının hayırlı olmasını dileyerek, “Denizli ülkemizin turizm noktalarından en önemli merkezlerinden bir tanesi. İlimizin her tarafı zenginliklerle dolu. Bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirip buradan en çok verimi almamız lazım. Turizm sektöründe olan ve katkı veren herkese teşekkür ediyorum. Son dönemlerde Denizli’de göstergelerin yukarıya doğru yani olumluya doğru gittiğini görüyoruz. Geçen yıl ile bu yılı kıyasladığımız zaman ilk üç ayda sadece Pamukkale’ye 200 bin kişinin gelmesi bu yıl için bize daha da ümit vermektedir. Her fırsatta Denizli’yi tanıtmaya çalışıyoruz. Bunun meyvelerini de toplamak istiyoruz” dedi.

Ziyaretin sonunda DENTUROD Başkanı Faik Pişkin, Vali Yavuz Erkmen’e günün anısına plaket verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı