REKLAMI GEÇ

TURİZME EMEK VERENLERE ÖDÜL

TURİZME EMEK VERENLERE ÖDÜL

Turizm Haftası etkinlikleri törenle başladı. Törende, turizme emek ve destek verenlere plaket verildi.

/ DENİZLİHABER / 16 Nisan 2010 Cuma, 15:59

Toplumda turizm bilincini geliştirmek, iç turizmi canlandırmak ve halkın turizm hareketlerine katılımını sağlamak amacıyla, 1976 yılından bugüne, her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Turizm Haftası etkinlikleri düzenlenen törenle başladı. Törende, turizme emek ve destek verenlere plaket verildi.

PAÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin salonunda gerçekleştirilen törene, Vali Yavuz Erkmen, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, DENTUROD Başkanı Faik Pişkin, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri, öğrenciler ve davetliler katıldı. Program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Aşkın Ensemble ve ekibinin müzik dinletisi ile devam etti.

Törende konuşan DENTUROD Başkanı Faik Pişkin, Türkiye’nin sahip olduğu tarih ve kültür turizmiyle her geçen gün daha iyi yerlere geldiğini, Türkiye’yi ziyaret eden 27 milyon turistin 2 milyonunun Denizli’ye geldiğini söyledi. PAÜ Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç da, turizmin Denizli’de gelişmesinin üniversiteye de katkı yaptığını söyleyerek, üniversite olarak turizm potansiyelinin artması için çaba sarf ettiklerini belirtti. Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Denizli’nin arkeoloji alanında dünyanın en zengin şehri olduğunu ve bu ayrıcalığı bilen bir belediye olarak her türlü oluşumun içinde yer aldıklarını ifade etti. Laodikya Antik Kentinde kazı çalışmalarına üniversite ile birlikte hızla devam ettiklerini sözlerine ekleyen Başkan Zeybekci, 12 ay boyunca çalışmalara ara vermeden devam ederek 20 yılda yapılan çalışmayı 1 yılda yaptıklarını söyledi.

Vali Yavuz Erkmen, Denizli’ye bu yılın ilk 3 ayında, geçen yıla oranla yüzde 40’lık artışla yerli ve yabancı turist geldiğini söyleyerek, gözde turizm merkezlerinden olan Antalya’da bu rakamın yüzde 25’lerde kaldığını söyledi. Yurtiçi ve yurtdışında düzenlenen fuarlara katılarak Denizli’yi tanıtmaya gayret gösterdiklerini belirten Vali Erkmen, 46. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun 4. ve 5. etaplarının ilimizde düzenlendiğini, tur kapsamında TRT ve Eurosport televizyonlarının turu, 123 ülkeye canlı olarak yayınladıklarını ve bunun da ilimiz tanıtımına büyük katkı sağladığını söyledi. Elbirliği ile bu organizasyonun başarıyla tamamlandığını belirten Vali Erkmen, Denizli’de daha büyük organizasyonların yapılabileceğini ifade etti.

Konuşmaların ardından turizm sektörüne emeği geçen, gazeteci, el sanatları ustaları ve sanatçılara Vali Yavuz Erkmen ve diğer protokol üyeleri tarafından plaket verildi. Törende ayrıca, Akköy Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencileri arasında yapılan “Pamukkale’nin Türkiye Turizmindeki Yeri” konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç tarafından ödülleri verildi.

Törenin sonunda PAÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celal Şimşek tarafından “Denizli’nin Turizm Potansiyeli” konulu sunum gerçekleştirildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı