REKLAMI GEÇ

Turizme terör darbesi

Turizme terör darbesi

İstanbul Sultanahmet’te Alman turist kafilesine yönelik düzenlenen bombalı saldırısı turizmi vurdu. Acentelerin turları geri çekmeye başladığını belirten turizmciler, 2016 yılı turizm açısından kötü bir yıl olacağı görüşünde birleşti.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 14 Ocak 2016 Perşembe, 11:38

Sultanahmet’te, 10 turisttin yaşamını yitirdiği, 15 turistin de yaralandığı terör saldırısı turizmi vurdu. Önce Suruç, ardından Ankara’nın göbeğinde yaşanan terör saldırıları, Rus uçağının düşürülmesi ve son olarak da Türkiye turizminin kalbi olan Sultanahmet’te Alman turist kafilesine yönelik düzenlenen canlı bombalı saldırı ülke turizmini olumsuz etkiledi. 2016 yılını kayıp yıl olarak gören Denizlili turizmciler, özellikle son saldırıdan sonra rezervasyonların bir bir iptal edilmeye başlandığını açıkladı.

GÜVENLİ ÜLKE HALİNE GELMELİYİZ
Türkiye’nin gerek coğrafi gerekse jeopolitik konumu nedeniyle bu tür saldırılara maruz kaldığını söyleyen Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, “Yaşanan terör olayları 2016 turizmini olumsuz etkiledi. Çin Halk Cumhuriyeti başta olmak üzere birçok ülke, Türkiye’ye gelişleri yasakladı. 10 turistin yaşamını yitirdiği Sultanahmet’teki terör saldırısının ise, Denizli’nin de katıldığı uluslararası turizm fuarlarının gerçekleştirildiği tarihte yaşanması bağlantılarımızı, rezervasyonları etkileyecektir. Çünkü bu fuarlara, acente, otel temsilcileri, tur operatörleri katılıyor. Yıllık rezervasyonlar bu fuarlarda yapılıyor” dedi.

Türkiye’nin bir an önce güvenli bir ülke haline gelmesi için terörle mücadele çalışmalarında daha soyut adımların atılması gerektiğini belirten Şen, “Hükümet, devlet bu konuda çalışmalarını sürdürüyor. En kısa sürede Türkiye, hem misafirlerimiz için hem de ülke vatandaşlarımız için güvenli hale gelir” diye konuştu.

TUR İPTALLERİ BAŞLADI
Pamukkale’ye 15 gün sonra Almanya’dan ilk grupların gelmesi beklenirken yaşanan saldırı sonucunda geri çekilmelerin yaşandığını ifade eden Pamukkale Turizm Derneği Başkanı Oysal Aslan ise, “ Saldırıdan sonra geri çekilmelerin olduğunu biliyorum. Ama olay çok yeni olduğu için net bir sayı veremiyorum. Ama iptaller var” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı