REKLAMI GEÇ

UÇAK KRİZİ DENİZLİ’Yİ DE VURUYOR

UÇAK KRİZİ DENİZLİ’Yİ DE VURUYOR

Türkiye ile Suriye arasında yaşanan ve artarak devam eden “uçak krizi”, Denizlili turizm ve testilciler ile bu ülkeye ihracat yapan firmaları sıkıntılı bir sürece soktu. Turizmde rezervasyon, tekstilde sipariş iptallerinin başlaması, önümüzdeki ayların sıkıntılı geçeceğine yönelik endişeleri artırıyor. DENTUROD Başkanı Murat Şen, Antalya’daki rezervasyon iptallerinin Denizli’yi doğrudan etkilediğini belirterek, krizin bir an önce aşılmasını diledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Kasım 2015 Cuma, 15:17

DENTUROD Başkanı Murat Şen, uçak krizi sonrası turizm sektöründe yaşanan gelişmeleri Denizlihaber.com’a değerlendirdi. 2014’te Türkiye’ye 4,5 milyon turist geldiğini anımsatan Şen, Türk turizminin en büyük pazarından rezervasyonların durması ve iptalinin sektöre ağır darbe indireceğini vurguladı.

“KRİZ 2 TARAFIN DA YARARINA OLMAZ”
Rusya ile turizm, tekstil, inşaat başta olmak üzere her alanda ticari ilişkilerin son yıllarda çok geliştiğinin altını çizen Şen, “Özellikle turizm öne çıkan sektör. İkili ilişkilerin gelişmesi, Rus turistler için Antalya’yı ikinci memleketleri yaptı. Öyle içli dışlı olduk ki, Antalya’dan ev alan Ruslar arttı. Türkiye’de onlar için iyi bir pazar. Dolayısıyla krizin tırmanması iki tarafın da yararına değil” ifadesini kullandı.

“CARTER SEFERLERİNİ KAYBETMEMEK LAZIM”
Rusya ve Avrupa’daki kriz nedeniyle birkaç yıl önce Türkiye’ye gelen turist sayısının yüzde 9,5 azalmasının sıkıntı yarattığını anımsatan Şen, “2016’ya bu sorun aşılmış olarak girmek istiyoruz. Çözüm ne kadar çabuk olursa sektör için o kadar faydalı olur. Çünkü rezervasyon iptalleri nedeniyle carter uçak seferleri de duracaktır. Bunları yeniden kazanmak zaman alır. Çünkü seyahat acentası önümüzdeki yılın bağlantısını bitirdiğinde yeniden carter seferi koyamayabilir. Bu da turist olsa bile, Türkiye’ye gelmek istese bile uçak olmadığı için getiremeyecektir” dedi.

“DENİZLİ’YE DE ETKİSİ VAR”
DENTUROD Başkanı Murat Şen, Antalya’ya yönelik rezervasyon iptallerinin Denizli’yi etkileyip etkilemediği sorusuna “Tabi ki etkileyecektir. Denizli’ye Marmaris, Bodrum, Fethiye’den de turist geliyor. Ama Antalya bu bağlamda yüzde 70 gibi yüksek bir potansiyele sahip. Dolayısıyla Antalya’ya rezervasyon iptali Denizli’ye de iptal getiriyor” yanıtına verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı