REKLAMI GEÇ

Vali Karahan 2. Uluslararası Termal Sağlık Turizm Zirvesi’nde konuştu

Vali Karahan 2. Uluslararası Termal Sağlık Turizm Zirvesi’nde konuştu

Pamukkale ve Karahayıt’ın şifalı sularını ve Denizli’de termal ile medikal alanlarda gerçekleşen tedavileri, uluslararası boyutta tanıtmak amacıyla düzenlenen 2. Uluslararası Termal Sağlık Turizm Zirvesi başladı. 2. Uluslararası Termal Sağlık Turizm Zirvesi kapsamında düzenlenen panel PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Eylül 2017 Cuma, 15:47

Panele, Vali Hasan Karahan, Denizli Milletvekili Şahin Tin, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan ile 52 ülkeden yerli ve yabancı 350’den fazla sağlık ve turizm alanında faaliyet gösteren temsilci katıldı.

Panelin açılış bölümünde konuşan Vali Hasan Karahan, Denizli’nin birçok alanda Türkiye’de öncü ve önder bir şehir olduğunu belirterek, “Denizli ihracatıyla, sanayisiyle, turizmiyle, tarım ve hayvancılık alanındaki faaliyetleri ile Türkiye’nin çalışkan insanlarının olduğu bir kent. Bende bu çalışkan insanların olduğu kente hizmet ediyor olmaktan çok mutluyum” dedi.

Denizli’de Termal Turizm alanında çok ciddi bir potansiyelin olduğuna dikkat çeken Vali Karahan, “Bu alanda altyapımız var, yetişmiş insan gücümüz de var. Bunların yanında istekli müteşebbis girişimcilerimiz var. Dolayısıyla helva yapacak her şeyimiz var. Bundan sonra artık helva yapacağız. Zirvenin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Termal su Allah’ın bir mucizesi. Denizlimiz bu konuda iddialı. Her şeyin başı sağlık. Hepinize sağlıklı ve mutlu günler diliyorum” diye konuştu.

Türkiye’de ilk kez bir uluslararası sağlık turizm zirvesinde sağlık kentlerinin oluşturulması ve markalaşmasının akademik panellerde ele alındığı 2. Uluslararası Termal Sağlık Turizm Zirvesi’ne 52 ülkeden Sağlık Bakanlığı temsilcileri, doktorlar, fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanları, seyahat acenteleri ve sigorta firmalarından 300’e yakın kişi katılıyor.

Bölgeye yüksek ekonomik getirisi olacağı öngörülen kür kenti modelinin Türkiye’nin diğer kaplıca bölgelerine de örnek olması ve termal sağlık turizmindeki hedeflere katkı sağlaması bekleniyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı