REKLAMI GEÇ

Bir yıl sonra 580 komandoyu engelledikleri havaalanına yürüdüler

Bir yıl sonra 580 komandoyu engelledikleri havaalanına yürüdüler

FETÖ/PDY’nin 15 Temmuz 2016’da gerçekleştirdiği darbe girişiminde Denizli’de kilit noktalardan biriydi Çardak. Çardak halkı Ankara’ya gitmek için tugaydan ayrılan 580 komandoyu durdurdu, girişimin seyrini değiştirdi. Çardaklılar, bir yıl sonra aynı saatlerde yine havaalanına yürüdü.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Temmuz 2017 Pazar, 09:31

Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)
Denizli’de 15 Temmuz darbe girişiminde 11. Komando Tugayı’ndan 580 komandonun askeri uçaklarla Ankara’ya gönderilmesini Çardak halkı askeri araçları durdurup önüne geçerek, şehrin yetkililerinin de devreye girmesiyle engellemiş, havalimanının ve ilçenin elektrikleri kesilmiş, jeneratörlerdeki yakıtlar boşaltılmış ve belediye araçları piste konulmasıyla, sabaha kadar süren çabalar sonucu 580 asker gözaltına alınmıştı.

15 Temmuz’un birinci yıldönümünde etkinlikler Çardak Havalimanı’nda başladı. Çardak’tan havalimanına kadar Çardaklılar ellerinde bayraklarla sloganlar atıp, tekbir getirerek yürüdü. Yürüyüşe, Çardak Kaymakamı Murat Karaloğlu, Belediye Başkanı Ak Partili Mahmut Öztürk ile geçen yıl askeri komando konvoyunun önüne geçerek kahramanlık gösteren çok sayıda Çardaklı vatandaş katıldı. Vatandaşlar, askeri konvoyun durdurulduğu yerden yaklaşık 1 kilometre ellerinde Türk bayraklarıyla tekbir getirip, “Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez sloganı eşliğinde yürüyerek Çardak Havaalanı girişine ulaştı.

Havaalanı girişinde askeri araçların önünü kesen vatandaşlardan biri olan Kadriye Karabeke, “Araçların önünü kesip, canımız pahasına havaalanına sokmadık. Bizi çiğnemeden geçemeyeceklerini söyledik. Mücadele ettik, darbeye karşı durduk. Hiçbir şey umurumuzda değildi, bizde vatan, millet, devlet, bayrak aşkı vardı. Asker kışlaya diye bağırıyorduk. Biz Çardaklılar darbeye izin vermedik, vermeyeceğiz” dedi.

Yürüyüşe katılanlar daha sonra Mehter takımı ve meşalelerle birlikte havaalanından törenlerin yapılacağı Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü.

Çardaklılar ellerinde Türk Bayrağı ve meşalelerle yaklaşık 1 kilometre yürüyüp, tekbir eşliğinde ilçe meydanındaki törene katıldı. Törende ilçe meydanında mehter takımı gösteri yaptı, şiirler okundu. Çardak Belediye Başkanı AK Partili Mahmut Öztürk, Kahraman Çardaklılar olarak 15 Temmuz gecesi 580 komandonun Ankara’ya uçaklarla naklini engellediklerini söyleyerek, “Biz Çardaklılar olarak geçen yıl darbe gecesi yaşadıklarımızı tekrar yaşıyoruz. Kahraman Çardaklılar, o günü büyük bir coşkuyla anıyor. Herkes kendi yaşadıklarını o günün ruhuyla yaşıyor. Çardaklılar o gün yaptıkları kahramanlığın tadını çıkarıyor” dedi.

Tören duaların okunması ve demokrasi nöbeti ile sürdü.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı