REKLAMI GEÇ

FETÖ/PDY sanığı polislere ‘Bylock’ şoku

FETÖ/PDY sanığı polislere ‘Bylock’ şoku

FETÖ/PDY davalarında uzun süredir beklenen Bylock içeriklerinin mahkemelere ulaşmaya başlaması, tutuklu sanıkların tahliye umutlarını bitirdi. Bylock içeriklerinin tamamının henüz mahkemelere ulaşmaması nedeniyle bugün görülen Emniyet teşkilatı yapılanmasına yönelik duruşmadan tahliye kararı çıkmadı.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 1 Ağustos 2017 Salı, 20:52

Denizli’de bugün Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet yapılanmasına yönelik davalara Bylock içerikleri damga vurdu. 31 Temmuz Pazartesi akşamından itibaren sanıkların Bylock içeriklerinin mahkemelere gönderilmesi işlemi bugün Türkiye genelinde ilk kez Denizli’deki duruşmada açıklandı. Duruşma sonunda verilen ara kararda tutuklu polislere tahliye kararı çıkmadı. Sanık avukatları, ‘müvekkillerinin tutukluluk hallerinin devamı’ kararını Baylock içeriklerinin henüz tamamlanmamasına bağladı.

Denizli Kongre ve Kültür Merkezi’nde kurulan ve davanın bugün başlayan 2. duruşmasında, Emniyet teşkilatından çoğu emniyet müdürü ve komiser rütbesinde 31 tutuklu, 10 tutuksuz sanık yargılanıyor. 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde sabah saatlerinde başlayan duruşmada öncelikle savunma tanıkları dinlendi. Emniyet Müdürlüğü’nde halen görev yapan E.G., C.S., R.Ç., S.A., L.K., M.K.G. ve bir başka dosyada tutuklu bulunan M.H. ile tutuklu sanıklardan Enis Engin’in oğlu E.T.E. tanık olarak dinlendi.

Mahkeme Başkanı, tanıkların dinlenmesinin ardından sanık ve avukatlara, uzun süredir beklenen Bylock içeriklerinin 31 Temmuz 2017 akşamı itibariyle gelmeye başladığını açıkladı. 120 bin sayfadan oluşan Bylock içeriklerinin akışının devam ettiğini, tamamlandığında sanık ve avukatlara tüm içeriklerin verileceğini belirtti. İçeriklerin bazılarında yazışmaların, tamamında ise giriş tarihleri, saatleri, kimlerin eklendiği gibi hareket dökümlerinin bulunduğu belirtildi.

Duruşmada daha sonra Savcı Mahkeme Heyeti’ne mütalaasını sundu. Savcı, tüm tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devam etmesini talep etti.

Mahkeme Heyeti ara kararı hazırlamak üzere akşam saat 19.30 sıralarında duruşmaya ara verdi. Aranın ardından açıklanan ara kararda, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. Sanık avukatları, duruşmadan tahliye kararı çıkmamasını, Bylock içeriklerinin henüz mahkemeye tam olarak ulaşmamasına bağladı.

Davanın 3. duruşması 14 Aralık 2017’den itibaren görülecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı