REKLAMI GEÇ

“Cemaatçi değiliz” demişlerdi, FETÖ’den gözaltındalar

“Cemaatçi değiliz” demişlerdi, FETÖ’den gözaltındalar

Pamukkale Üniversitesi’nde (PAÜ) görevden almalarla ilgili olarak iki yıl önce Denizlihaber.com’un yayınladığı “cemaat operasyonu” haberine “cemaatle ilgimiz yok” açıklamasını gönderen isimler, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında üniversitede gerçekleştirilen FETÖ operasyonunda gözaltına alındı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Ağustos 2016 Cuma, 14:31

PAÜ’de 2 Ağustos Salı günü gerçekleştirilen FETÖ operasyonunda,18’si profesör, 13’ü doçent doktor, 4’ü yardımcı doçent doktor, 3’ü öğretim görevlisi, 2’si hemşire ve 1 memur gözaltına alındı.

denizli-kaplan-gezer-cemaatci-degiliz-anons

“CEMAATLE İLGİMİZ YOK” DİYENLER DE VAR
Denizlihaber.com’un görevden almalar üzerine 12 Haziran 2014’te yayınladığı “PAÜ’de Cemaat Operasyonu” haberine birgün sonra açıklama gönderen Prof. Dr. Hasan Kaplan ve Prof. Dr. Kudret Gezer ile Prof. Dr. Muzaffer Topçu, cemaatle ilgilerinin bulunmadığını ifade etmişti.

Rektör Yardımcılığından alınan Prof. Dr. Hasan Kaplan, açıklamasında “Yaklaşık 30 yıla varan akademik hayatımda Anayasa, yasa ve yönetmeliklerin yüklediği görevler çerçevesinde; uzmanlık alanım ile ilgili yaptığım araştırmalar, eğitim-öğretim ve toplumsal hizmetlere yönelik faaliyetlerim ortadadır. Hiçbir cemaat ile bağlantım bulunmamaktadır” demişti.

PAÜSEM Müdürlüğü görevinden alınan Prof. Dr. Kudret Gezer de “Benim herhangi bir cemaatle doğrudan veya dolaylı olarak bir bağlantım bulunmamaktadır. Cemaatle bağlantılıymışım gibi haber yapılarak kişilik haklarıma açıkça saldırıda bulunulmuştur” açıklamasını yapmıştı.

denizli-topcu-gorev-surem-doldu-anons

Prof. Dr. Muzaffer Topçu da açıklamasında, “Mühendislik Fakültesi Dekanlık görev süremin bitmesinden dolayı ayrılmış bulunmaktayım. Herhangi bir görevden alma olmamıştır. Ayrıca herhangi bir cemaat ile direkt veya dolaylı olarak bir ilgim yoktur” ifadelerine yer vermişti.

2 AĞUSTOS OPERASYONUNDA GÖZALTINA ALINDILAR
FETÖ’nün üniversite ayağıyla ilgili 2 Ağustos Salı günü gerçekleştirilen operasyonda 2 yıl önce “cemaatle ilişkilerinin olmadığını” iddia eden Prof. Dr. Hasan Kaplan, Prof. Dr. Kudret Gezer ve Prof. Dr. Muzaffer Topçu da bulunuyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı