REKLAMI GEÇ

Darbeci Askerler Davası’nda 6. duruşma başladı

Darbeci Askerler Davası’nda 6. duruşma başladı

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili askerlere yönelik açılan 40’ı tutuklu, toplam 64 sanıklı davanın 6. duruşması Denizli Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı. Duruşmada Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Milli Savunma Bakanlığı’nın davaya müdahil olarak katılması kabul edildi.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 17 Kasım 2017 Cuma, 12:18

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili askerlere yönelik açılan 40’ı tutuklu 64 sanıklı davanın 6. duruşması sabah saatlerinde başladı. Davanın 21 Ağustos’taki 5. duruşmasında 4 tutuklu asker tahliye edilmişti.

İzmir F Tipi Kapalı Cezaevi’nden tutuklu sanıkların getirilmesiyle sabah saatlerinde başlayan 6. duruşmaya avukatlar ve sanık yakınları da alındı.

Duruşmaya, Hazine’yi temsilen Av. Fulya Kural Özkan ve Başbakanlık Vekili Av. Zafer Ersin Topoğlu da katıldı. Mahkeme Başkanı, duruşmanın sabahki celsesinde, davayla ilgili mahkemeye ulaşan rapor ve evrakları okundu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Milli Savunma Bakanlığı’nın davaya müdahil olma taleplerine ilişkin dilekçesi savcıya soruldu. Savcı, TCK’nın 311. Madde vasfındaki suçun TBMM aleyhine işlenmesi nedeniyle, ‘Suçtan zarar gören’ olmasını göz önünde bulundurarak TBMM tüzel kişiliğinin davaya katılmasını ancak Milli Savunma Bakanlığı’nın suçtan doğrudan zarar gören bir merci olmaması nedeniyle katılma talebinin reddedilmesi yönünde mütalaa verdi.

Savcının talebini değerlendiren Mahkeme Başkanı, TBMM’nin yanı sıra Milli Savunma Bakanlığı’nın da davaya müdahil olma taleplerini kabul etti. Davaya Türkiye Büyük Millet Meclisi 10 avukat, Milli Savunma Bakanlığı da 2 avukat ile müdahil oldu. Bu arada Hazine’yi temsilen duruşmaya katılan Av. Fulya Kural Özkan ve Başbakanlık Vekili Av. Zafer Ersin Topoğlu, bilirkişi raporlarına itirazlarını UYAP üzerinden yaptıklarını belirterek, tüm sanıkların atılı suçlardan ayrı ayrı cezalandırılmalarını talep etti.

Duruşma savcının detaylı mütalaasıyla devam ediyor. Öğleden sonraki oturumda ise sanık avukatlarının talepleri dinlenecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı