REKLAMI GEÇ

15 Temmuz zaferi kutladı

15 Temmuz zaferi kutladı

Denizli, 15 Temmuz 2016’da darbe girişiminde bulunan FETÖ’cülere karşı verilen mücadeleyi ve kazanılan zaferi o günkü coşkuyla kutladı.

Başak Özlem Ilgaz İçyüz / DENİZLİHABER / 16 Temmuz 2018 Pazartesi, 00:47

Denizli, 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin ikinci yılında meydanlara aktı. Milli Birlik ve Demokrasi Günü’nü coşkulu bir şekilde kutlayan Denizlililer, Çınar Meydanı’nı kırmızı beyaza boyadı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Denizli Büyükşehir Başkanı Osman Zolan kalabalığa seslendi. Türk milletinin vatansız ve bayraksız yaşayamayacağını belirten Başkan Zolan, “Bu millet ülkeyi terk etmez. Canını verir ülkesini vatanını vermez” diye konuştu.

Darbe girişiminin başarılı olması halinde iç savaşla karşı karşıya kalınacağını belirten Başkan Zolan, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, ‘Haydi meydanlara’ dedi meydanlara geldik. Tek millet, tek bayrak, tek vatan olduk. Bu millet esaret halinde yaşamaktansa, şehit olur toprağın altında yatar” dedi.

Başkan Zolan’ın konuşmasının ardından Denizli protokolü sahneye çıktı. Daha sonra 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dinlenerek, bayraklar havalandı.

Ardından protokol konuşmalarına geçildi. Sahneye ilk çıkan AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök oldu. Ök, “Bir destan yazdık bunu anlatmamız lazım. Çok şanslıyız ki Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lider vardı. O günler bir daha gelmesin” dedi.

Ök’ün ardından Denizli’nin yeni vekili Ahmet Yıldız kalabalığa seslendi, darbenin bastırılmasında vatandaşların önemi olduğunu vurguladı. Yıldız, “Bir diplomat olarak söylüyorum ki, darbelerin hepsi kötüdür. Ancak 15 Temmuz öncekilere kıyasla haince planlanmış bir darbeydi. Sizler olmasaydınız, şehitlerimiz olmasaydı kim bilir halimiz nice olurdu” diyerek vatandaşlara teşekkür etti.

Büyük bir ilgiyle karşılanan AK Partili Milletvekili Şahin Tin ise, “Kahraman Denizlililer bu meydanda 3-5 çapulcuya karşı geldi. Bu ülke istila edilmesin diye dualar edildi. Bu ezanlar susmayacak dedik. Denizlimiz de direnişin sembolüydü. Biz hep bir olacağız diri olacağız hep birlikte Denizli olacağız, Türkiye olacağız” diye konuşarak mikrofonu AK Parti Milletvekili Cahit Özkan’a uzattı.

Özkan, “Hain darbe girişimi ile Türkiye’yi bozguna uğratabileceklerini sandılar” diyerek, kimsenin Türk milletine karşı koyamacağını belirtti. Özkan, “Bizi sindiremeyecekler. Yapılacak çok işimiz var” diye konuştu.

Vali Hasan Karahan da Denizli’nin destan yazdığının altını çizerek, “Siz, başkomutan emriyle köprüleri bir anda doldurup, meydanlara geldiniz. Sizler varoldukça bu bayrak inmeyecek. Bundan hiçbir şüphemiz yoktur. Yine bir emire bakar dünyayı yakar” diye konuştu.

Vali Karahan konuşmasının ardından eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, vatandaşlara seslendi. Zeybekci, 15 Temmuz’un altın harflerle yazılan bir destan olduğunun altını çizerek, “Dünyada başla hiçbir millet silahlara çıplak ellerinize direnmedi. O gece abdestini alıp eşinizle çocuklarımızla vedalaşırken yolla çıktık ama yollarda kimleri görmedik ki. Kutlama yapanlar vardı. Ancak bizle buradaydık” dedi.

15 Temmuz’un bir darbe girişimi değil, bir işgal girişimi olduğunu söyleyen Zeybekci, “Gezi olayları ile işgal ettiler, 17-25 Aralık ile işgal ettiler. Mecliste siyaset yapacak dediler, türkü söylediler. Yemin töreninin ardından ‘Sırtımızı Kandil’e PKK’ya yaslıyoruz’ dediler . Bunların topunun anası babası aynıdır. FETÖ’nün de anası babası aynıdır. Bunları peydahlayanlar aynıdır” diyerek sert çıktı.

15 Temmuz darbe girişiminin diğer darbelere nazaran çok sert olduğunu belirten Zeybekci, “Tanklarla sivil insanlara ateş edenler, 1980 darbesinde bunu görmüş mü? O sümüklü bunun hesabın mutlaka verecek! Unutmayacağız ve unutturmayacağız. Milletin idaresine sahip çıkmayanları unutturmayalım, bu şehir saygı göstermeyenleri burada barındırmayın!” diye konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından mehter takımı gösterisi sunuldu.

AYNI SAATTE SELALAR OKUNDU
15 Temmuz 2016’da saatler 00.13’ü gösterdiğinde salalar okunmuş, halk sokağa bu yolla da davet edilmişti. Saatler 00.13’ü gösterdiğinde yeniden camilerde salalar okundu.

Denizlililer, bir süre daha meydanda kaldıktan sonra dağıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı