REKLAMI GEÇ

Hakkındaki FETÖ/PDY iddiaları okumakla bitmiyor

Hakkındaki FETÖ/PDY iddiaları okumakla bitmiyor

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın finans ayağını oluşturdukları iddia edilen işadamlarına yönelik yargılama sürüyor. Örgütün Denizli’deki ‘Üç Numarası’ olduğu iddia edilen Diş Hekimi Alaattin Yavaşlar savunmasını tamamlarken, mahkeme heyetinden beraatını istedi.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 9 Mart 2017 Perşembe, 10:58

EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde kurulan 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden davada 22’si firari, 43’ü tutuklu, 3’ü tutuksuz toplam 65 sanık yargılanıyor.

Örgütün Denizli’deki üç numaralı ismi olduğu öne sürülen Yavaşlar hakkında Diyalog Derneği kurucu başkanı olduğu, himmet topladığı, Türkçe Olimpiyatları organizasyonunda sorumlu isimlerden biri olduğu, Necdet Özer ve Cavit Özer ile işbirliği içinde örgüt faaliyetlerini yürüttüğü, sohbet toplantıları düzenlediği, yardım paralarını yurt dışına çıkardığı yönünde iddialar var. Yavaşlar’ın evinde ve işyerinde yapılan aramalarda Bank Asya’ya ait çek koçanları, Fethullah Gülen ile ilgili kitaplar ele geçirildiği, Bylock kullandığının da tespit edildiği belirtildi.

“BENDEN TERÖRİST ÇIKMAZ”
Tanıkların iddialarının gerçek olmadığını, ispat etmenin zorluğu içinde olduğunu belirterek savunmasına başlayan Diş Hekimi Alaattin Yavaşlar, 14 yıl Yeşilay Cemiyeti Başkanlığı, İl Güreş Temsilciliği yaptığını, FETÖ/PDY ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle kapatılan DİAD, Adrenalin Derneği, Diyalog Kültür Derneği kurucu başkanlığı görevlerinin yanı sıra THK, Sualtı Federasyonu’nda da görevler aldığını söyledi,

Yavaşlar, “Ben sosyal bir insanım. Bu faaliyetler içerisinde bulunurken birisinden emir almadım. 11 ortaklı çalıştırdığımız sağlık kuruluşunda Adalet Bakan Yardımcısı Bilal Uçar’ın implantını bile bu ellerimle yaptım. Bu nedenle hemen hemen tün bankalarla çalışırız. Ama bu konuda beni Bank Asya ile ilişkilendirme gayretleri var. Evimde yapılan üç ayrı aramada 300 kitap arasından sadece Fethullah Gülen ile ilgili olan üç adedi seçilmiş. Bu şekilde Fethullah Gülen ile de ilişkilendirme çabaları çok açık. Türkçe Olimpiyatları’nda görev aldığım doğrudur. Hakkımda iddialarda bulunan tanıklar bu iddialarını ispatlamak zorundadır. Yoksa beyanları kuru bir iftira olarak kalır. Böyle bir profilden terörist çıkaramazlar. Mahkeme Heyetinden tahliyemi değil beraatımı istiyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı