REKLAMI GEÇ

FETÖ/PDY’NİN TKDK yapılanması davasında ‘Maklube’ itirafı

FETÖ/PDY’NİN TKDK yapılanması davasında ‘Maklube’ itirafı

FETÖ/PDY üyelerinin, ev toplantılarının vazgeçilmez yemeği olan “Maklube”, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) davasında savunma konusu oldu.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 11 Nisan 2017 Salı, 10:59

15 Temmuz darbe girişimi ve Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na yönelik davalar sürüyor. Örgütün Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) içindeki yapılanmasına yönelik davanın ilk duruşmasına, FETÖ/PDY üyelerinin şifreli haberleşmede kullandıkları iddia edilen ve örgüt üyelerinin sık sık bir araya gelip yedikleri öne sürülen “Maklube” yemeği damga vurdu.

DAĞDEVİREN VE DAYANIR’DA SANIKLAR ARASINDA
EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde kurulan 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasında iddianame okundu ve sanıklara haklarındaki iddialar ve atılı suçlar hatırlatıldı.

TKDK çalışanları ve bu kurumla bağlantısı olan 14’ü tutuklu, 5 tutuksuz sanığın savunma yaptığı davada, dönemin Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü Ümit Dağdeviren ve Denizli Belediyesi İmar İşleri Müdürü Niyazi Dayanır da sanık olarak yer alıyor. FETÖ/PDY’nin işadamlarına yönelik davada da sanıklar arasında bulunan Dağdeviren ve Dayanır, örgüte yardım toplamak, burs parası sağlamak ve silahlı terör örgütü üyeliği suçlamasıyla yargılanıyor.

“HER HAFTA MAKLUBE YERDİK”
FETÖ/PDY üyelerinin şifreleşme amaçlı adını kullandığı, sohbet toplantılarının başlıca yemeği olduğu iddia edilen “Maklube” yemeği de duruşmanın başlıca konuları arasındaydı. Mahkeme Başkanı, özellikle TKDK içinde toplantıları organize eden ablaların arasında oldukları öne sürülen tutuklu sanıklar Fatma Şahin ve Emine Karaca’ya sohbet toplantıları ve “Maklube” yemeğini sordu. Sohbet toplantılarının yapıldığı iddia edilen Delikliçınar ve Yenişehir’deki iki ev, iki sanığa ısrarla yöneltilen sorular arasındaydı. Sanıklardan TKDK çalışanı Fatma Şahin, örgüt üyesi olmadığını, cemaatle de hiçbir ilgisinin bulunmadığını belirterek, “Evin kime ait olduğunu bilmiyorum. Arkadaşlarla haftada birkaç kez bir araya gelip, sohbet edip, işleri görüşürdük. Haftada bir kez de ‘Maklube’ yemeği yerdik. Sohbetten sonra Yasin okurduk. Bu toplantılar dini toplantılar değildi. Örgüt adına hiç sohbet toplantısı organize etmedim” dedi.

Şahin, Yenişehir’deki dubleks evle ilgili olarak kendisine yöneltilen soruya, “Kandil gceleri günün önemini anlatan sohbetler olurdu. Bu yüzden o eve gittim” diye cevap verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı