REKLAMI GEÇ

FETÖ/PDY catering davasında sanığın çelişkili ifadeleri güldürdü

FETÖ/PDY catering davasında sanığın çelişkili ifadeleri güldürdü

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) catering davasının duruşması EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde kurulan Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde sürüyor. Tutuklu sanıkların savunmaları dinlenirken, bir sanığın emniyetteki itiraflarını reddederek çelişkilerle dolu savunma yapması mahkeme heyetini bile hayretler içinde bıraktı. Poliste verdiği ifadede, aldığı 2. telefon hattında Fethullah Gülen’e ait videolar izledikleri yönünde itiraflarda bulunan Çağlayan şirketi işçisi Yılmaz Demirel’in ifadesini “film izliyorduk” şeklinde değiştirmesi üzerine Mahkeme Başkanı “Filim adamsın” diye tepki verince salonda gülüşmeler yaşandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Şubat 2017 Salı, 16:43

Duruşmada 2. celseye damgayı, Çağlayan şirketinde sohbet odası olarak kullanıldığı iddia edilen ‘şark odası’ ile ilgili ifadeler vurdu.

‘ŞARK ODASI’NIN GİZEMİ
Şark odası konusunda Mustafa Bala ve Yılmaz Demirel isimli iki tutuklu sanığın bilgilerine başvuruldu. Mustafa Bala, odanın düğün ve nişan gibi organizasyonlarda kadın ve çocukların dinlenme odası olarak kullanıldığı yönünde bilgisi olduğunu belirterek, “Alt katta deponun olduğu yerde mescit olarak kullanılan bölümdeydi. Burada bir kaç kez soru cevap şeklinde sohbet olduğunu biliyorum. Soruları Mehmet Karakılıç cevaplardı. Daha önce verdiğim orada risalei nur ve Fethullah Gülen kitapları okunurdu beyanımı aksi yönde düzeltiyorum. Şirketin Gülen cemaatinin olması nedeniyle kayyum atandığı söylentileri oldu. Cemaatin olduğunu öyle öğrendik” dedi.

ÇELİŞKİLERLE DOLU SAVUNMA
Tutuklu sanıklardan bazıları poliste verdiği ifadelerini değiştirirken mahkeme heyeti ve salondakileri güldürdü. Polisin aldığı ifadelerde psikolojik olarak baskı altında olduklarını, bazı ifadelerin kopyala yapıştır tarzında olduğunu iddia eden tutuklu sanık Yılmaz Demirel, şark odası ile ilgili ifadesinde, “Şark odasında namazdan sonra Üneys Özcan Öztürk ve Mehmet Karakılıç ile dualar edilirdi. Fethullah Gülen’in talebesi oldukları, sohbet imamlığı yaptıkları ve Gülen ile ilgili videolar izlettirirlerdi beyanlarını kabul etmiyorum. Polisler böyle söylememi istediler ve yazdılar” dedi.

Mahkeme başkanının sanık Demirel’in üzerine kayıtlı ikinci telefon hattını ve poliste verdiği “Bu hattan Fethullah Gülen ile ilgili videolar izlenirdi” itiraflarını sorması üzerine, “İşyerinde internet kullanılması yasaklanınca, internet için ikinci bir hat aldık. Herkes bundan faydalanırdı. İşimiz olmadığı zaman film izlerdik” şeklinde çelişkili savunma yapması, salondaki atmosferi bir anda değiştirdi. Mahkeme başkanı sanığa “Filim adamsın” diye çıkışınca, salonda gülüşmeler yaşandı.

DR. SÜLEYMAN BÖLGE İMAMI MI?
Mahkeme başkanı, tutuklu sanık Yılmaz Demirel’e ısrarla, adı bölge imamı olarak anılan Dr. Süleyman adındaki şahsı sordu. Sanığa “Dr. Süleyman’ın cemaatin bölge imamı olduğu söyleniyordu” beyanı hatırlatıldı. Sanık Yılmaz Demirel, “Şirkete Denizli Valisi, emniyet müdürü, milletvekilleri hepsi gelirdi. Yemek sırasında konuşurlardı. Orası umumi bir yerdi. O da gelip gittikçe böyle duyumlar olurdu” demesi üzerine, mahkeme başkanının, “Bu kişiyi bu sıfatıyla bilmen normal değil. Bölge imamı olduğunu nereden biliyor ve öğreniyordun” diye sordu. Bunun üzerine sanık, “Nasıl bu mahkemenin başkanı siz olarak biliniyorsanız, o şekilde yemeğe gelip giden biriydi. İmam olduğu emniyette söylendi” şeklinde çelişkili ifadelerini sürdürdü.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı