REKLAMI GEÇ

AYNES TMSF’ye devredildi

AYNES TMSF’ye devredildi

FETÖ/PDY soruşturmalarının Denizli’de odağındaki kurumlardan biri olarak kabul edilen AYNES’de hareketlilik devam ediyor. 10 Aralık’ta kayyum kararı kaldırılan ve eski sahiplerine devredilen AYNES’de yaşanan para transferi hareketliliği yeni bir delil olarak kabul edildi, Cumhuriyet Başsavcılığı’nın itirazı sonucu kuruma bir süre önce yerinden kayyum atandı. Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi bugün yeni bir karara daha imza attı, AYNES’e atanan kayyum kararını da kaldırarak, firmayı TMFS’ye devretti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Ocak 2019 Çarşamba, 11:06

FETÖ/PDY soruşturmalarının yoğunlaştığı kurumlardan biri olan AYNES için süreç devam ediyor.

Sahipleri ve ortakları FETÖ/PDY suçlamasıyla yargılanan AYNES’in durumunu görüşen Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi, verdiği karar ile 10 Aralık’ta AYNES’teki kayyum kararını kaldırmış ve eski sahiplerine devretmişti.

HAREKETLİLİK DİKKAT ÇEKTİ
AYNES’de kayyum kararının kaldırılmasından kısa süre sonra firmada beklenmedik bir hareketlilik başlamış, Gürcistan firması AYNES GEO Limited Şirketi’nin hesaplarından 284 bin liranın başka bir hesaba aktarılmaya çalışılması Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın dikkatini çekmişti.

BAŞSAVCILIK DEVREYE GİRDİ
Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı, transfer çabasının ardından hızla devreye girdi. 284 bin liranın büyük bölümü örgüt üyesi olduğu değerlendirilen şahsın hesabına aktarılmadan durduruldu ve yeni bir soruşturma süreci başlatıldı.

YENİDEN KAYYUM ATANMASI İSTENDİ
Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı, 10 Aralık’ta kayyum kararı kaldırılan ve yeniden eski sahiplerine devredilen AYNES ile ilgili itirazda bulundu. Firmadaki para transferi hareketinin şüpheli görüldüğünü gerekçe gösteren Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebini Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi değerlendirdi.

MAHKEME ÖNCE YENİDEN KAYYUM ATADI
Başsavcılığın itirazını değerlendiren ve AYNES davasına bakan Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi, kuruma yeniden kayyum atanmasına karar verdi. 19 Aralık’ta alınan bu kararın ardından, soruşturma kapsamında bulunan firmalara kayyum atanmasına yönelik düzenleme dikkate alındı.

MAHKEME BUGÜN AYNES’İ TMSF’YE DEVRETTİ
Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi, bugün AYNES’in durumunu yeniden değerlendirdi. Kanuni düzenlemeler ışığında soruşturması devam eden kurumların bu sürecin sonuna kadar TMSF’ye devredilmesi gerektiğini dikkate alan mahkeme, AYNES’in TMSF’ye devrine karar verdi.

Mahkeme, kararını itiraz yolu kapalı olmak üzere, oy birliği ile aldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı