REKLAMI GEÇ

Darbe girişimi sanığından ‘FETÖ mağduruyum’ savunması

Darbe girişimi sanığından ‘FETÖ mağduruyum’ savunması

FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişim davasında sanık olarak yargılanan ve Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Türk Silahlı Kuvvetleri’nden (TSK) atılan Birant Yönel, kendini “Ben de FETÖ mağduruyum” sözleriyle savundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Ocak 2017 Cumartesi, 14:00

15 Temmuz’daki darbe girişimi sırasında, Söke’den gelen bölüğüyle 11. Komando Tugayı’nın “eğitim” adı verilen intikaline katılarak Çardak Havaalanı’na giden 1. Tabur 2. Bölük Komutanı Üsteğmen Birant Yönel, hakkında 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen davada savunma yaptı.

SIKIYÖNETİM İLANI TUGAY’DAN ÇIKMADAN SÖYLENMİŞ
Çardak’a gitmeden önce Söke Garnizon Komutanı Albay Erol Akman’ın kendisiyle birlikte Yüzbaşı Celil Basıkar, Üsteğmen Oğuz Ay ve Mehmet Sandıkçı’yı yanına çağırıp, Tugay Kurmay Başkanı Fahrettin Demir’in de bulunduğu ortamda “Sıkıyönetim ilan edildi. Ancak bizim için sıkıntılı bir durum yok. Çardak’a intikal olacak” dediğini anlatan Yönel, havaalanına ulaştıklarında da bu defa “Uçaklar gelecek, Ankara’ya gideceğiz” bildiriminde bulunduğunu, kendisinin de bunu bölüğündeki kol komutanlarına ilettiğini söyledi.

Havada uçakları gördüğünü ifade eden Yönel, “İnternette Genelkurmay Başkanı’nın kaçırıldığı haberleri vardı. Onu kurtarmaya gideceğiz diye düşündük. Celil Yüzbaşı ile Erol Akman’ın yanına giderek öğrendiğimiz haberleri anlattık. O da ‘Bizim amirlerimiz Ege Ordu ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı. Onların açıklamalarını dikkate alın’ cevabını verdi. Ancak gelişmeler nedeniyle şüphelerimiz arttı. Ankara’da gelişen olayların içinde kalacağımız düşüncesiyle uçaklara binmeme kararı aldık” dedi.

POLİSE Mİ JANDARMAYA MI TESLİM OLALIM TARTIŞMASI
Bir süre sonra nizamiyeye polis ekibi geldiğini, bunu Akman’a sorduklarında “devriye için gelmişler” cevabını aldıklarını kaydeden Yönel, ardından da kendilerine “Askere mi polise mi teslim olalım? Veya bekleyelim mi” diye sorduğunu, buna “suç mu işledik ki teslim oluyoruz” sorusuyla karşılık verdiklerini, ardından Celil Basıkar’ın “Ne oluyor, biri anlatsın. Ben polisle çatışmam” çıkışında bulunduğunu, Tugay’a geri dönme konusunun Demir ve Akman’ın “Girişler iş makineleri ve araçlarla kapatılmış. Jandarmayla gidilse de halk geçişe izin vermez” sözleriyle kapandığını, bir süre sonra Celil Basıkar’ın bölüğüyle birlikte teslim olmak üzere oradan ayrıldığını, kendilerinin de daha sonra teslim olduğunu söyledi.

Mahkeme Başkanı’nın “Jandarma ya da polis… Kime teslim olduğunuz mu bulunduğunuz ortamdan bir an önce çıkmanız mı önemli?” sorusunu Yönel, “Suç işlediğimi düşünmedim. Bize okul dönemimizde itibaren polisle değil, jandarma ile işlem yapmamız telkin edildi. Bunun getirdiği bir sonuç ve asker oldukları için bizi daha iyi anlayacaklarını düşündüğümüzden” diye yanıtladı.

“FETÖ MAĞDURUYUM” DEDİ
FETÖ ile ilişkisinin bulunmadığını savunan Yönel, “Aksine FETÖ tarafından mağdur edildim. Kara Harp Okulu sınavını kazandım. Psikomot sınavını da geçmeme rağmen giremedim. Askeri Casusluk Davası’nda mağdur edildim. KKTC’de görev yaptığım sırada bilgisayarım cep telefonumdaki verileri almışlar. Bununla ilgili Sivas’ta ifade verdim” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı