REKLAMI GEÇ

O davaya 57 kişi tanık olarak çağrılacak

O davaya 57 kişi tanık olarak çağrılacak

Denizli 2. Ağır ceza Mahkemesi, FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişimiyle ilgili açılan davada 57 kişinin daha tanık olarak dinlenmesine karar verdi. Tanıklar arasında, İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yıldız, Ege Ordusu’ndan bazı subaylar ve o gece askerlerin Çardak Havaalanı’nın sivil bölümünden askeri bölüme geçişlerine izin vermeyen siviller de bulunuyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Ocak 2017 Cumartesi, 18:20

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili olarak açılan davaya bakan Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi, ilk duruşmanın sonunda, o geceye tanık olan asker, polis ve sivil toplam 57 kişinin daha tanık olarak dinlenmesine karar verdi.

ÇÖZÜLMEYİ SAĞLAYAN ALBAY YILDIZ TANIK OLDU
O gece Vali Ahmet Altıparmak ile birlikte kriz merkezinde bulunan ve Ankara’ya götürülmek üzere askeri konvoyla Çardak Havaalanı’na taşınan askerler ile temas kurarak, çözülmeyi sağlayan isimlerin başında gelen İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yıldız, 22 Şubat’ta yapılacak duruşmaya tanık olarak çağrılacak.

Tanık olarak dinlenmesine karar verilenler arasında Ege Ordu Komutanlığı’nda görevli Albay Davut Şahin ve Binbaşı Eser Bingül ile Kamil Özhan Özbakır’ın Tugay Komutanlığı döneminde emir astsubayı olan Mustafa Mülayim, 11. Komando Tugay Komutanlığı’nda Tabur Komutanı olarak görev yapan Yarbay Özay Öntürk ve Cumhur Özkılıç da bulunuyor.

ASKERİ ARACA BİNEN ELİF SARI DA TANIKLAR ARASINDA
Mahkemenin tanık olarak dinlemeye karar verdiği isimlerden birisi de, Çardak Havaalanı’nın sivil bölümüne giden askeri konvoyun yolunu kesen sivil gruptaki Elif Sarı oldu. Sarı, kapısını açtığı askeri araca binerek dikkatleri çekmişti.

DİĞER TANIKLAR
Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin dinlemeye karar verdiği diğer tanıkların isimleri şöyle:
Bülent Yılmaz, Mustafa Korkmaz, Niyazi Pamuk, Durmuş Köksoy, Fikret Çalı, Deniz Çetin, Çardak Havaalanı Müdürü, Elvan Tokmak, Ercan Ünal, Yusuf Karadoğan, Aysel Çınar, Zübeyir Taş, Mehmet Şahin, Mete Avcı, Uğur Kıvrak, Tolga Toklu, İbrahim Topal, Burak Çam, Mehmet Yayla, Murat Onaylı, Zafer Özçelik, Gökhan Özdemir, Mehmet Sandıkçı, Mehmet Sarıoğlu, Arif Seuk, Muhammet Seuk, Selçuk Poyraz, Samet Uzun, Murat Şeker, Fatih Çetin, Ümit İnan, Ferdi Cirit, Baki Selman Sarı, Bayram Sarı, Mehmet Erkan, İsmail Arısoy, Eren Akbal, Özcan Aydın Alın, Mustafa Bozbay, Mehmet Karakaya, Hüsnü Memiş, Mehmet Yanılmaz, Osman Ozan Gökkaya, Musa Karaçoban, Mehmet Lütfi Kökben, Serdar Belginkurt, Ali Osman Akyol, Mustafa Bütün, Metin Akarçay, İbrahim Erdoğan ve Özgür Gündüz.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı