REKLAMI GEÇ

Darbe gecesinin kilit ismi gece emir yağdırdı, sabah kaçtı

Darbe gecesinin kilit ismi gece emir yağdırdı, sabah kaçtı

FETÖ’nün hain darbe girişiminde Denizli’deki kilit isimlerden olan firari sanık Fahrettin Demir’in kaçışıyla ilgili detaylar yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Bir sanık tarafından, Demir’in sivil kıyafetlerini giyip tel örgüden atlayarak kaçtığı ifade edildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Ocak 2017 Pazartesi, 13:50

Fetullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili askerlere yönelik açılan 60 sanıklı davaya devam edildi. Bugünkü duruşmada savunma yapan Teğmen Muhammet Ekinci, o geceye ilişkin bilgiler aktardı.

ŞALTER İÇİN CAM KIRIP BİNAYA GİRMİŞ
Havaalanında Bölük Komutanı Üsteğmen Oğuz Ay’ın emriyle bir grup askerle araçlara binerek Tugay eski Kurmay Başkanı Fahrettin Demir’i takip ettiklerini söyleyen Ekinci, şöyle devam etti:

“Kuleye gittik. Demir benden etrafa bakmamı istedi. Karanlık olduğundan gece görüş dürbünü ile baktım, bir şey göremediğimi söyledim. Sivil biriyle konuştu. Şalter ve trafoyu bakmak için kule ve 4 binaya girdik. Gittiğimiz binalardan birisinde camı kırdırıp içeriye girdi. Bir şey bulamayınca çıkıp, kendisini takip etmemi istedi. Karşılaştığı sivil ona ‘ben buranın amiriyim, ışıklar yanmayacak’ diyordu. Fahrettin Demir de ona ‘ben de buranın amiriyim ışıklar yanacak’ cevabını verdi. Kaymakam olduğu söylenen sivil ‘seni buradan attıracağım’ deyince birbirlerinin üzerine yürüdüler. Ben araya girdim ve Demir oradan uzaklaştı.”

DEMİR’İN KAÇINI GÖRMÜŞ
Halen firarda olan Fahrettin Demir ile ilgili bir başka bilgiyi de aktaran Ekinci, “Sabah saatlerinde sivil kıyafetiyle tel örgüden atlayarak kaçtığını gördüm” ifadesini kullandı.

Konuyla ilgili sanıklarından Oğuz Ay’ın “Fahrettin Demir’in üniformasını nerede bulmuş?” sorusunu da yanıtlayan Ekinci, “Tel örgünün dibinde beyaz bir poşet, içinde de kamuflaj vardı. ‘Üniforma yerde durmaz’ diyerek alıp araca attım. Oğuz Ay o sırada nizamiyedeydi, anlatma fırsatım olmadı. Nizamiyede kaymakam Fahrettin Demir’i sorduğunda kaçtığını söyledim” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı