REKLAMI GEÇ

Afrika’da YAP-SAT işine girmişler

Afrika’da YAP-SAT işine girmişler

FETÖ/PDY’nin Denizli’deki özel eğitim kurumları yapılanmasıyla ilgili davada ilginç bir detay ortaya çıktı. Sanıklardan Metin Aktürk, Acıpayam’da kurulan “Okyanus” isimli şirketle Afrika’da yap-sat işine girdiklerini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Ocak 2017 Çarşamba, 19:00

FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında açılan özel eğitim kurumları davasında savunma yapan tutuklu sanık Metin Aktürk, Çağlar Özel Eğitim Malzemeleri ve Acıpayam merkezli Okyanus isimli şirketlerle ilgili bilgi verdi.

Çağlar Özel Eğitim Malzemeleri şirketinde yüzde 4 ortaklığı bulunduğunu kaydeden Aktürk, yurt dışında yatırım amaçlı kurulan Okyanus isimli şirketin de ortağı olduğunu söyledi.

ANGOLA’DA İNŞAATLAR
Bunun üzerine Aktürk’e Okyanus şirketinin faaliyetleriyle ilgili sorular yönetildi. Sorulara yanıt veren Aktürk, “Bu şirket yatırım amaçlı kurulmuştur. Yurt içinde ve yurt dışında yatırım faaliyetleri vardı. Yurt dışında Angola’da inşaat sektöründe yap-sat işi yapıyor. İnşaatlar bitmek üzereydi. Kiralama ve satış işleriyle görevlendirdiğimiz Mustafa isimli kişi ilgileniyordu. Tutuklandıktan sonra hangi aşamada bilmiyorum” dedi.

Aktürk, şirketin adresiyle ilgili soruya “Acıpayam’da… Ancak adresini bilmiyorum” yanıtını verdi. Şirket toplantılarının nerede yapıldığı sorulunca da “ortakların işyerlerinde” ifadesini kullandı.

YURT DIŞI GEZİLERİ
Yurt dışına çıkıp çıkmadığı ile ilgili soru üzerine Aktürk, “Şirketim elektrik panosu ve elektrik malzemeleri üretiyor. Pazar bulmak ve fuarlara katılmak üzere Kazakistan, Gürcistan, Kenya, Angola, Kuzey Irak ve umre için Arabistan’a gittim” diye konuştu.

Metin Aktürk, iş verdiği asker arkadaşının verdiği ifade ve iddialar nedeniyle tutuklandığını inandığını söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı