REKLAMI GEÇ

15 Temmuz gecesi emir komuta zinciri böyle bozuldu

15 Temmuz gecesi emir komuta zinciri böyle bozuldu

15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili askerlere yönelik davanın 2. duruşmasında özellikle yüksek rütbeli askerlerin verdiği ifadeler önemli bilgilere ulaşılmasını sağlıyor. Kalkışma gecesi 200 askerin Söke’den Çardak’a götürülmesi sürecinde yaşananları ve emir komuta zincirinin keyfi emirlerle nasıl bozulduğunu anlatan 11. Komando Tugay Komutanlığı Lojistik Şubesi İkmal ve Bakım Kısmı Amiri Binbaşı Mustafa Korkmaz, firari Yarbay Fahrettin Demir ve Tugay Komutanını “Sakat iş yapıyorsunuz” diye uyardığını belirtti.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 24 Şubat 2017 Cuma, 13:04

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili askerlere yönelik açılan 44’ü tutuklu 64 sanıklı davanın 2. duruşması EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde devam ediyor. 15 Temmuz darbe gecesi tanıklarının dinlenmesiyle süren duruşmada tanık askerlerin verdikleri ifadelerle önemli bilgilere ulaşılıyor. Duruşmanın önemli tanıkları arasında olan 11. Komando Tugay Komutanlığı Lojistik Şubesi İkmal ve Bakım Kısmı Amiri Binbaşı Mustafa Korkmaz’ın mahkeme heyetine anlattıkları, o gece emir komuta zincirinin nasıl bozulduğunu gözler önüne serdi.

“EMİR YAZILI DEĞİLDİ”
Özellikle üst rütbeli tanıkların anlattıkları, dönemin 11. Komando Tugay Komutanı Kamil Özhan Özbakır ve davanın firari sanığı Yarbay Fahrettin Demir’in ismini ön plana çıkarırken, 15 Temmuz gecesi yazılı emirlerle değil, keyfi talimatlarla süreci yönetmeye çalıştıkları yönünde ifadelere yansıyor. Darbe girişimi gecesi 200 askerin Söke’den Denizli’ye intikali ve Çardak’a yönlendirilmeleri sırasında yaşadıklarını anlatan 11. Komando Tugay Komutanlığı Lojistik Şubesi İkmal ve Bakım Kısmı Amiri Binbaşı Mustafa Korkmaz, emirlerin yazılı olarak verilmediğini anladığında Tugay Komutanı Özbakır ve Yarbay Demir’e “Sakat iş yapıyorsunuz” dediği diyaloğu anlattı.

“TEPKİ GÖSTERDİM”
Korkmaz mahkeme başkanına konuyla ilgili şu bilgileri verdi:
“O gece Söke’den Denizli’ye 200 personel geleceği söylenmiş. Bu kadar askeri taşıma konusunda araç yetersizliği buna imkan vermiyordu. Personel taşıma ödeneği kullanılıp Söke’den araç kiralandı. Ben intikalin kışlaya olacağını biliyordum. Çardak olduğunu Adem Yüzbaşı’dan öğrendim. Bunun için emir yazılması gerektiğini ifade ettim. Fahrettin Yarbay tugay komutanının emri olduğunu söyledi. Konuyu tugay komutanına da ilettim; ‘gerek yok’ dedi. İntikalin rahat yapılabilmesi için Ordu Komutanlığına bildirilmemesi gerektiğini söyledi. Ben de tüm bu olanlar karşısında ‘Sakat iş yapıyorsunuz’ dedim.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı