REKLAMI GEÇ

Saat saat darbe gecesini anlattı

Saat saat darbe gecesini anlattı

FETÖ’nün darbe girişimiyle ilgili davanın sanıklarından Fatih Akın Arslan, aldığı emirlerden eski Kurmay Başkanı Fahrettin Demir’in telefon görüşmelerine kadar birçok konuyu anlattı. Arslan, kendisini “Her zaman FETÖ gibi iblis kisveliler ile mücadele ettim” sözleriyle savundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Ocak 2017 Çarşamba, 17:31

Fetullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili Tugay eski Komutanı Kamil Özhan Özbakır’ın da aralarında bulunduğu, 60 subay ve astsubayın 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılandığı dava devam ediyor.

ÇARDAK’A GİDEN İLK MONVOYA KILAVUZLUK YAPMIŞ
Davanın bugünkü celsesinde, 11. Komando Tugayı Emniyet ve Muhafız Bölük Komutanı Üsteğmen Fatih Akın Arslan savunma yaptı. Saat saat o geceyi anlatan Arslan, Fahrettin Demir’in talimatıyla 15 Temmuz gecesi Çardak Havaalanı’na giden ilk konvoya kılavuzluk yaptığını söyledi.

DARBE GİRİŞİMİNİ EŞİNİN TELEFONUYLA ÖĞRENMİŞ
Yolda giderken eşinin telefon anlatımlarıyla ülkede yaşananlardan haberdar olduğunu kaydeden Arslan, Çardak Havaalanı’na nizamiyeden girişten sonra kılavuz eşliğinde hangarlara gittiklerini, Söke Garnizon Komutanı Erol Akman’ın kılavuzluk yapan astsubay ve kendisine “Bizi neden havaalanına götürmedin? İkinizi de tutuklarım” diye çıkıştığını belirtti.

“NE OLURSA OLSUN BU İŞİN İÇİNDE OLMAYACAKTIM”
O geceye dair kronolojik anlatımları bulunan Arslan, kılavuzluk görevi bittikten sonra Tugay’a dönmek istediğini, ancak Akman’ın kendisine izin vermediğini, beklerken gördüğü Fahrettin Demir’e “Neden buradayız? Eğitim neden bitmiyor?” diye sorduğunu ifade eden Öztürk, “O da aşağılayıcı bir gülümsemeyle ‘biraz sonra uçaklar gelip bizi alacak. Akıncılar Üssü’ne ya da Kara Havacılık Komutanlığı’nın emniyeti almaya gideceğiz. Ankara’da Özel Kuvvetler Komutanlığı ve Özel Harekat gibi üst düzey birimler varken neden biz gidecektik? Bu durum bana anlamsız geldi ve ‘ne olursa olsun bu işin içinde olmayacağım’ dedim. Tugay’a dönebilmek için telefon görüşmeleri yapmaya başladım” dedi.

“TELEFON TRAFİĞİNE BAŞLADIM”
Ege Ordu Komutanlığı’nda görevli olan ve Efes Tatbikatı’nda tanıştığı bir yüzbaşıyı arayıp kendisine yardımcı olmasını istediğini aktaran Arslan, şunları söyledi:

“Bana ‘bu iş kanunsuz. Ege Ordu’nun Tugay’ın bu faaliyetinden bilgisi yok. Derhal oradan uzaklaş. Bir üs komutanına bu durumu bildir’ diyerek telefonu kapattı. Daha sonra Fahrettin Demir geldi. Nizamiyedeki askeri hattan daha önceden bildiğini düşündüğüm bir telefonu aradı. Arayacağı kişinin kim olduğunu ve o sırada o telefonun başında bulunacağını biliyordu. Ne konuştuğunu dinlemeye çalıştım. Karşısındakine ‘Bu ne arkadaş? Cumhurbaşkanı ve Başbakan çıkmış konuşuyor. Halk sokaklara dökülmüş, şelale veriliyor. Gerekirse Sisi gibi yapacaksın’ dedi.”

Bu arada Adem Altuntaş’ın Demir’e “Buraya eğitim için gelmedik mi? Neden Geri dönmüyoruz” diye sorduğunu, buna “Öyle ya da böyle sıkıyönetim emri var, onun gereğini yerine getiriyoruz” cevabını verdiğini söyledi.

“KANUNSUZ HİÇBİR EMRİ YERİNE GETİRMEDİM”
Savunmasında, kanunsuz hiçbir emri yerine getirmediğini, rütbesi yettiğince girişimin karşısında durduğuna ve Ege Ordu’yu harekete geçirdiğine yer veren Arslan, telefon aramaları sonucu İl Jandarma Komutanı Cengiz Yıldız ile görüştüğünü, Çardak Havaalanı’nda olanları anlattığını ifade etti.

Daha önceki sanıkların anlattığı gibi Demir’in kendilerine “Askerler gelecek, onları konuşlandırın. Polis gelirse geçmelerine izin vermeyin. Gerekirse vuruşuruz, çarpışırız” dediğini dile getiren Arslan, konusu suç olan hiçbir emri yerine getirmeyeceklerini söylediklerini ve uygulamadıklarını vurguladı.

“ÖNCE TANIK OLARAK İFADE VERDİM, SONRA TUTUKLANDIM”
Ege Ordu Komutanlığı’ndan bir kurmay albay ile görüştüğünü ve kendilerine derhal bulundukları yerden uzaklaşmalarının söylediğini belirten Arslan, “İl Jandarma Komutanı Cengiz Yıldız’ın gönderdiği ekiple önce Çardak İlçe Jandarma, daha sonra da İl Jandarma Komutanlığına getirilip tanık olarak ifade verdiklerini, bir süre sonra ise şüpheli olarak adliyeye çıkarılıp tutuklandığını kaydetti.

“FETÖ İLE HİÇBİR BAĞIM YOK”
FETÖ ile hiçbir bağı bulunmadığını söyleyen Arslan, savunmasını “Ordu içinde yuvalanmış bir grup terörist yüzünden üniformamdan, işimden oldum. FETÖ ile değil 16, 160 kriter uygulansa hiçbir bağımın olmadığı görülecektir. FETÖ gibi iblis kisveliler ile müşrik kisveliler müşriklerin, Allah adı ile aldatanların her zaman karşısında oldum” sözleriyle bitirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı