REKLAMI GEÇ

Darbeci askerler davasından 1 tahliye çıktı

Darbeci askerler davasından 1 tahliye çıktı

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili askerlere yönelik açılan 60 sanıklı davada, ara karar verildi. Mahkeme 42 tutuklu sanıktan 1’i hakkında tahliye kararı verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Ocak 2017 Perşembe, 18:18

Fetullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili darbeci askerler davasında, 26 Aralık’ta başlayan ve 14 celse süren ilk duruşmada, sanıklar ve avukatları savunma yaptı.

Bugün yapılan 14. celse saat 16.45’te tamamlandı. Verilen aranın ardından salondaki yerini alan mahkeme heyeti ara kararını açıkladı. Buna göre, 1 sanık adlı kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 41 sanığın ise tutukluluk halinin devamına karar verildi.

TAHLİYE KARARI TEDAVİ İÇİN ÇIKTI
Sanık Astsubay Ahmet Ali Akın’ın yakalandığı hastalığın tetkik ve tedavisinin yapılabilmesi için, avukatının tahliye talebine Cumhuriyet Savcısı da olumlu görüş bildirdi. Mahkeme heyeti de ara kararda bir tek Akın’ın tahliyesine karar verdi.
Kararda, “Sanık Ahmet Ali Akın’ın içinde bulunduğu sağlık sorunu nedeniyle tahliyesine, başka suçtan tutuklu değilse salıverilmesi hususunda müzekkere yazılmasına” denildi. Tahliye edilen Akın için yurt dışına çıkış yasağı konuldu.

41 SANIĞIN TUTUKLULUĞU DEVAM EDİYOR
Diğer yandan, 41 sanık için ise “üzerlerine atılı suçların işlendiği yönündeki kuvvetli şüphenin varlığı, atılı suçları 5271 sayılı CMK’nın 100. maddesindeki suçlardan olması, yakalanış şekilleri, tanıkların çoğunluğunun dinlenmemiş olması, atılı suçların yasada öngörülen yaptırımı nazara alındığında delillerin etkilenmesi şüphesi bulunduğu sonucuna varıldığından tutukluluk hallerinin devamına” karar verildi.

FİRARİ SANIKLA İLGİLİ KARAR
Mahkeme, darbe girişiminin Denizli’deki en önemli isimlerinden ve halen firarda olan 11. Komando Tugayı eski Kurmay Başkanı Fahrettin Demir hakkındaki yakalama emrinin devamına ve infazının beklenmesine de karar verdi.

İSTENEN CEZALAR
Tutukluluklarına devam kararı verilen ve duruşma sonrası İzmir F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu’na götürülen sanıklar, “Anayasal Düzeni Ortadan Kaldırmaya Teşebbüs Etme, Türkiye Büyük Millet Meclisini Ortadan Kaldırmaya veya Görevini Yapmasını Engellemeye Teşebbüs Etme, Türkiye Cumhuriyeti Hükûmetini Ortadan Kaldırmaya veya Görevini Yapmasını Engellemeye Teşebbüs Etme, Fetullahçı Terör Örgütüne Üye Olma” suçlarından Türk Ceza Kanunu’nun 309/1, 311/1, 312/1, 314/2, sayılı Terörle Mücadele Kanunu’nun 5/1, yine Türk Ceza Kanunu’nun 53, 55, 58/9 ve 63. maddeleri gereğince yargılanıyor.

Aralarında 11. Komando Tugayı’nın eski komutanı Kamil Özhan Özbakır’ın da bulunduğu 41’i tutuklu, 1’i firari ve 18’i tutuksuz 60 sanık hakkında TCK’nın 309/1, 311/1 ve 312/1’inci maddeleri gereğince 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor. Ayrıca TCK’nın 314/2. madde uyarınca 15’er yıl hapis cezası talep ediliyor.

Davaya 22 Şubat’tan itibaren yapılacak duruşmayla devam edilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı