REKLAMI GEÇ

FETÖ/PDY davasında, gardiyanların tahliye sevinci

FETÖ/PDY davasında, gardiyanların tahliye sevinci

Denizli D Tipi Ceza ve İnfaz Kurumu’nda infaz koruma memuru, şoför ya da sosyolog olarak görevliyken FETÖ/PDY üyeliği iddialarıyla haklarında dava açılan 16’sı tutuklu 29 sanığın yargılanmalarına 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. İlk duruşmanın ara kararında 7 tutuklu sanığın tahliyesine karar verildi.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 28 Nisan 2017 Cuma, 20:05

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet yapılanmasının resmi kurumlar içindeki örgütlenmesine yönelik davalar, EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde kurulan mahkemelerde devam ediyor. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası mesleklerinden ihraç edilen ve gözaltı sürelerinin ardından tutuklanan infaz koruma memurlarına yönelik davada ilk duruşma tamamlandı.

Tutuklu sanıklar, görev yerleri olduğu için Denizli D Tipi Cezaevi yerine, İzmir, Burdur, Aydın gibi illerdeki cezaevlerinde tutuklu bulunuyor. 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya sanık, sanık yakınları ve avukatları alındı.

Denizli 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmada sanıklar savunmalarını tamamladı, gizli tanık ve tanıklar dinlendi. Davanın Savcısı, ara karar öncesi Mahkeme Heyeti’ne sunduğu mütalaasında Esra Bekle, Ayla Sürücü, Nasuh Özen, Tuncay Özen ve Ümran Kına’nın yurtdışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasını talep etti. Savcı ayrıca bu sanıkların mal varlıklarının üzerindeki tedbirin kaldırılmasını istedi.
Sanık ve avukatlarının tahliye talepleri ve savunmalarına yaptıkları ek beyanlarını dinleyen Mahkeme Başkanı, ara karar için duruşmaya ara verdi. Yaklaşık 2 saat süren aranın ardından ara kararı açıklayan Mahkeme Başkanı, Bylock ve dijital materyallerin incelenmesi amacıyla bazı yazışmaların yapılmasını da öngören ara karar maddelerini açıkladı. Ara kararda ayrıca, Savcının istediği tahliye taleplerine ek olarak Ahmet Boztaş ve Gazi Köse’nin de tahliyesine karar verildi.

Denizli D Tipi Cezaevi’nde görevliyken, haklarında FETÖ/PDY’ye destek olmak, silahlı terör örgütüne üye olmak iddialarıyla dava açılan ve aralarında infaz koruma memuru, katip, baş memur, öğretmen, şoför, sosyolog, teknisyen ve idari memur gibi kamu çalışanları Ahmet Boztaş, Ayla Sürücü, Dursun Yusuf Yalçın, Esra Bekle, Gazi Köse, Gürsoy Uluçam, Halil Taş, Halim Yılmaz, İbrahim Özer, İbrahim Türkcan, Nasuh Özen, Okan Yakut, Pembe Leyla Okkay, Tuncay Özen, Ümit Muza, ve Ümran Kına’nin yer aldığı 16’sı tutuklu toplam 29 sanığın yargılanmalarına Salı günü başlanmıştı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı