REKLAMI GEÇ

Eski rektör Bağcı, kelepçeli ve ayrı getirildi

Eski rektör Bağcı, kelepçeli ve ayrı getirildi

FETÖ/PDY’nin Pamukkale Üniversitesi’ndeki örgütlenmesine yönelik davanın 3. duruşmasında tutuklanan eski rektör Hüseyin Bağcı, tanıkların dinleneceği 4. duruşmaya kelepçeli ve diğer sanıklardan ayrı getirildi.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 21 Ağustos 2017 Pazartesi, 10:59

FETÖ/PDY’nin Pamukkale Üniversitesi davasında 3. duruşmaya kadar tutuksuz yargılanan dönemin PAÜ rektörü Hüseyin Bağcı, savcının talebiyle, çelişkili ifadeleri nedeniyle tutuklanmıştı.

Davanın başından bu yana duruşmada görev yapan Cumhuriyet Savcısı Azim Ustaoğlu, ara karar öncesi verdiği mütalaada Hüseyin Bağcı, Ahmet Çetin Can ve Ali Rıza Tarakçılar’ın tutuklanmasını, Osman Kulak ve Mustafa Serinken üzerindeki adli kontrol uygulamasının devamını, Mine Yanık, Yasemin Işık Balcı, Şerife Akalın, Ali Koçyiğit ve Ali İhsan Bozkurt’un da tahliyesini talep etmiş, Mahkeme Heyeti savcının talebine uyarak Bağcı’yı tutuklamıştı.

Savcı ek beyanında, Hüseyin Bağcı’nın 2.8.2016 tarihli ifadesinde Etkin Pişmanlık Yasası’ndan yararlanmak amacıyla örgütün PAÜ’deki yapılanmasının ortaya çıkarılmasına yönelik beyanlarda bulunduğunu, bu beyanlarla bir çok ismin tutuklandığını ancak 9.8.2016’da verdiği dilekçesinde yanılma ve baskı altında olması nedeniyle önceki verdiği ifadeyi kabul etmediğini belirterek, “Sanık 14.6.2017’deki savunmasında ise itirafçı olmadığını beyan ederek çelişkili durumunu sürdürmüştür” demişti.

Eski Rektör Hüseyin Bağcı tutuklandıktan sonra bugün ilk kez duruşmaya getirildi. FETÖ/PDY sanıkları cezaevi otobüsleri ile duruşmaya getirilirken, Bağcı’nın içinde jandarmalar olan ayrı bir minibüsle getirilmesi dikkat çekti.

Bugün ayrıca sanıklar kapalı fuar alanından geçirilerek salona alındı. Bağcı’nın kelepçeli ve askerler arasında getirilirken oldukça üzgün ve kilo vermiş olduğu gözlendi.

Bağcı’nın cezaevinde de diğer FETÖ sanıklarından ayrı bir koğuşta tutulduğu öğrenildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı