REKLAMI GEÇ

Pekdemir’den Angola ve Okyanus’lu savunma

Pekdemir’den Angola ve Okyanus’lu savunma

FETÖ/PDY’nin finans ayağını oluşturdukları gerekçesiyle yargılanan işadamı, esnaf ve çalışanlardan oluşan 145 kişinin yargılaması sürüyor. Duruşmanın 4. celsesinde savunmasını yapan Pekdemir ailesinin fertlerinden Faruk Pekdemir, Angola’da Okyanus Şirketi ile ilgili iddiaları yanıtladı. Pekdemir’e ayrıca aramalarda ele geçirilen notlardaki kısaltmaların anlamı soruldu.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 5 Mayıs 2017 Cuma, 13:17

FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında, Denizli’de örgütün finans ayağını oluşturdukları iddiasıyla işadamlarına yönelik gerçekleştirilen 2. dalga operasyonlarda yakalanan ve gözaltı süreleri sonrasında tutuklanan, aralarında işadamı, esnaf ve çalışanların bulunduğu toplam 145 kişinin yargılanmasına kimlik tespiti ile başlandı. 87 tutuklunun bulunduğu davada sanıkların savunmaları devam ediyor.

EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde süren duruşmada, Pekdemir ailesinden, tutuklu sanık Faruk Pekdemir savunmasını tamamladı. Cemal Pekdemir’in, FETÖ/PDY davalarında tutuklu olan iki oğlundan biri olan Faruk Pekdemir, silahlı terör örgütü üyeliği, FETÖ/PDY ile ilişkili olduğu gerekçesiyle KYK’lar ile kapatılan derneklere üyelik, yurtdışında kurduğu şirketler aracılığıyla örgüt adına yurtdışına maddi kaynak aktarma iddialarıyla yargılanıyor. Pekdemir, bugünkü savunmasında bu iddialara tek tek yanıt verdi ve Angola’da kurdukları Okyanus A.Ş. ve bu ülkedeki yatırımlarını anlattı.

EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde kurulan 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden duruşmaya sanıklar, avukatları ve sınırlı sayıda izleyici alındı.

DİAD ÜYELİĞİ VE BANK ASYA HESAPLARI
Aile şirketi olan Pekdemir şirketinde, kurulduğu günden bu yana Dış Pazarlama ve Yatırım Sorumlusu olarak görev yaptığını, birçok ünlü işadamı ve siyasetçi gibi kendisinin de Denizli İşadamları Derneği’ne (DİAD) üye olduğunu ancak 17-25 Aralık sürecinden sonra ayrıldığını belirten Faruk Pekdemir, “Bu süreçten sonra amcam Halil Pekdemir’in uyarısı dernekten ayrılmamı sağladı. Bank Asya ile ilişkim ise sadece kuracağımız şirketle ilgili alacağımız teminat mektubundan ibarettir” dedi.

ANGOLA VE OKYANUS ŞİRKETİ
Mahkeme Başkanı’nın yurtdışı çıkışları, Angola gezileri burada kurdukları Okyanus şirketini sorması üzerine savunmasına devam eden Faruk Pekdemir, “Angola, Lübnan, Orta Asya Ülkeleri, Rusya ve G.Afrika’ya iş gezileri yaptım. ABD’ye de bir jilet firmasının gezisinde Dünya Basketbol Şampiyonası’nı izlemek amaçlı gittim” dedi.

Yine Mahkeme Başkanı’nın “ABD’de Fethullah Gülen’i ziyaret ettiniz mi?” sorusuna Pekdemir, “Bu şampiyonayı izlemeye amcam Mehmet Pekdemir ile gittim. Paket bir gezi olduğu için böyle bir ziyaret söz konusu olmazdı” diye cevap verdi.

Aile şirketlerine ait Karlık Madran adında su şirketlerinin bulunduğunu ancak Sağlık Bakanlığı tarafından ‘Kirli Sular’ arasında gösterilmesi üzerine satışların düştüğünü anlatan Faruk Pekdemir, “Bu yüzden firmayı kapatmak zorunda kaldık. Fabrikayı satamayınca yurt dışına taşımaya karar verdik. Bu amaçla Angola’ya gittim. İstanbul’da, bu ülkedeki yatırımlarla ilgili bir toplantıya katılmıştım. Burada verilen bilgiler ilgimi çekti. Yarım litre suyun 1 dolar, domatesin 17 dolar olduğunu öğrendim. Önce bu ülkede inşaat sektörüne girdik. Döndükten sonra Aynes şirketinden gelenlere bu yatırımlardan bahsettim. Nevzat Serin ve yakınları ile bu ülkeye gezimiz oldu. Angola’daki yatırımlarımıza ortak olmak istediler. Bir yatırım şirketi kurmamız gerekiyordu ve bu da Okyanus A.Ş. oldu. Şirketi 10 ortaklı kurduk. İsmini Angola’daki okyanustan esinlendik. Angola’ya gidişlerimizde Ateşe Faruk Cömert Pratiker Limiteda adında bir şirketin yetkilileri ile tanıştırdı. Arsaları bu şirket üzerinden aldık. Okyanus A.Ş.’de yüzde 10 hissem vardı. Kardeşim Hasan Hüseyin Pekdemir’de bu şirkete ortaktır. Mustafa Bağcı, Nevzat ve Mehmet Serin dışındaki ortakları Erdem Aydın buldu” dedi.

KISALTMA HARFLERİN ANLAMI
Mahkeme Başkanı’nın, Faruk Pekdemir’e ev ve işyerinde yapılan aramalarda ele geçirilen notlardaki kısaltmalarla ilgili sorularına tek tek yanıt veren Pekdemir, “KYN (Koyun), HSS (Dana Hissesi), NFL (Nafile), VCP (Vacip) AD (Adak), AK (Akike) anlamına gelir. Akike, çocuklar için kesilen kurbandır. Diğerleri de dini inançlarım gereği yerine getirdiğim adak ve benzeri şeyler. Bu kısaltmaların herhangi bir örgütle ya da bir şifrelemeyle alakası yoktur” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı