REKLAMI GEÇ

FETÖ/PDY PAÜ Davası’nda 5 tahliye

FETÖ/PDY PAÜ Davası’nda 5 tahliye

FETÖ/PDY’nin Pamukkale Üniversitesi örgütlenmesine yönelik davanın ilk duruşmasında Mahkeme Heyeti’nin ara kararı öncesi Savcı 5 tahliye talep etmişti. Ara kararını açıklayan Mahkeme Başkanı, savcının talepleri doğrultusunda hareket ederek aynı yönde karar verdi.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 23 Haziran 2017 Cuma, 18:51

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın Pamukkale Üniversitesi’ndeki örgütlenmesine yönelik davanın ilk duruşmasında, araya Ramazan Bayramı tatilinin girecek olması nedeniyle bugün ara karar verildi. Ara karar öncesi, davanın savcısı Mahkeme Heyetine verdiği mütalaada tutuklu sanıklardan Ali Rıza Tarakçılar, Kenan Çoyan, Osman Kulak, Mustafa Serinken ve Ahmet Çetin Can’ın adli kontrol şartıyla salıverilmesini talep etmişti.

Mahkeme Başkanı, duruşmaya 15 dakika ara verdikten sonra az önce ara kararı açıkladı. Savcının mütalaası yönünde bir karar açıklayan Mahkeme Başkanı, Ali Rıza Tarakçılar, Kenan Çoyan, Osman Kulak, Mustafa Serinken ve Ahmet Çetin Can’ın adli kontrol şartıyla ve yurtdışı çıkış yasağı ile tahliyelerine karar verdi.

EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde yeni kurulan ve ilk FETÖ davası olan 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davada 73’ü tutuklu toplam 115 sanık yargılanıyor. 13 Haziran’da başlayan ve Çoğu akademisyen ve idari personelden oluşan sanıklar, FETÖ/PDY adına üniversitede örgütlenme içinde yer almak ve silahlı terör örgütü üyeliği suçlarıyla yargılanıyor.

Hüseyin Bağcı, Hasan Herken ve Hasan Kaplan, Kudret Gezer, Muzaffer Topçu, Mustafa Serinken, Osman Kulak, Kenan Çoyan ve Ahmet Çetin Can’ın savunmasını tamamladığı duruşmaya 28.06.2017 Çarşamba günü devam edilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı