REKLAMI GEÇ

Gizli tanık iddia etti, sanıklar çürütmeye çalıştı

Gizli tanık iddia etti, sanıklar çürütmeye çalıştı

FETÖ/PDY’nin Pamukkale Üniversitesi’ndeki örgütlenmesine yönelik davanın 4. duruşmasında ‘Yaprak’ ve ‘Kırmızı’ kod adlı iki gizli tanık dinlendi. Gizli tanık Kırmızı, üniversitenin üst kademesinde bazı kişilerin Teleferik Yaylası’ndaki ahşap evlerde gizli toplantılar yaptığını, personel listesinin buraya geldiğini iddia etti.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 22 Ağustos 2017 Salı, 13:50

Fethullahçı terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın Pamukkale Üniversitesi’ndeki örgütlenmesine yönelik davanın 4. duruşmasında tanıklar dinleniyor. Duruşmanın bu sabah ki oturumunda ‘Yaprak’ ve ‘Kırmızı’ kod adlı iki gizli tanık dinlendi.

3’ü gizli olmak üzere 50’nin üzerinde tanığın dinleneceği davada Kırmızı kod adlı gizli tanık çarpıcı iddialarda bulundu. PAÜ’de dönemin üst düzey yöneticileri Kenan Çoyan, Yılmaz Kıroğlu ve Uğur Koltuksuz’un Denizli’deki Teleferik Yaylası’nda bulunan ahşap evlerde gizli toplantılar yaptıklarını iddia eden Kırmızı, bu toplantılarda personel listelerinin görüşüldüğünü öne sürdü. Listelerin ahşap evlerdeki bu toplantılara getirildiğini belirten Kırmızı,”Burada toplandıklarını bizzat gördüm ancak detaylarını arkadaş grubumdan öğrendim” dedi.

Gizli tanığın anlatımlarından sonra sanıklar ve avukatları, toplantıların içeriğini kimden öğrendiğini sordular ancak gizli tanık Kırmızı deşifre olma ihtimalini öne sürerek soruları yanıtlamadı. Ayrıca Kırmızı’nın toplantılar konusunda verdiği tarih olan 2015 yılının Mart ayı avukatları şüphelendirince internet aracılığı ile teleferiğin açılış tarihinin Ekim 2016 yılı olduğu anlaşıldı. Mahkeme Başkanı bunun üzerine gizli Tanık Kırmızı’ya, “Tarihi yanlış hatırlıyor olabilir misin?” diye sordu. Kırmızı, 2016 olabilir. Stresli ve zor bir dönem geçirdiğim için tarihi yanlış hatırlıyor olabilirim” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı