REKLAMI GEÇ

Bağcı için, ‘Fişleme listesi oluşturmuş’ iddiası

Bağcı için, ‘Fişleme listesi oluşturmuş’ iddiası

FETÖ/PDY’nin üniversite örgütlenmesine yönelik davada savunma sırası dönemin Mühendislik Fakültesi Dekanı Muzaffer Topçu’da. Savunmasına başlar başlamaz Hüseyin Bağcı’yı hedef alan Topçu, “Bizi hem fişledi hem de görevimizden etti” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Haziran 2017 Çarşamba, 12:18

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın Pamukkale Üniversitesi’ndeki örgütlenmesine yönelik davanın ilk duruşması sürüyor. Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde yeni kurulan ve ilk FETÖ davası olan 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davada 73’ü tutuklu toplam 115 sanık yargılanıyor. Duruşmada Hüseyin Bağcı, Hasan Herken ve Kudret Gezer’in ardından, 2011-2014 yılları arasında Mühendislik Fakültesi Dekanlığı görevinde bulunan Muzaffer Topçu savunma yapıyor. Topçu savunmasında hakkındaki FETÖ/PDY iddialarını reddederken, eski rektör Hüseyin Bağcı’ya yönelik suçlamalarda bulunuyor.

Çoğu akademisyen ve idari personelden oluşan sanıklar, FETÖ/PDY adına üniversitede örgütlenme içinde yer almak ve silahlı terör örgütü üyeliği suçlarıyla yargılanıyor. Sabah saatlerinde başlayan duruşmaya sanıklar, avukatları ve sınırlı sayıda yakınları alındı.

“HEM FİŞLEDİ HEM GÖREVİMDEN ETTİ”
Silahlı terör örgütü üyeliği ve örgütün Pamukkale Üniversitesi’ndeki yöneticilerinden biri olmakla suçlanan, örgüt adına para topladığı iddiaları yer alan Muzaffer Topçu, eski rektör Bağcı’nın Acıpayam grubu toplantısı ile bir fişleme listesi oluşturduğunu, kendisinin bu liste ve hakkında oluşturulan asılsız suçlamalar nedeniyle 11 aydır tutuklu bulunduğunu belirtti.
Topçu, “Bağcı savcılıkta ifade verirken kendisine verilen isimleri onaylayarak ‘Bu yapıdandır’ deyip, bizi hem fişlemiş hem de görevimizden etmiştir. Hüseyin Bağcı ve Nazım Usta’nın iftiralarıyla 11 aydır tutukluyum” dedi.

“BAĞCI’NIN SEÇİLMESİNİ SİYASET SAĞLADI”
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin rektörlük seçimleri öncesinde 50 öğretim üyesiyle Çamlık’ta yaptığı toplantıya katıldığını savunmasında söyleyen Topçu, “Kendisi siyaset olarak Hüseyin Bağcı’yı desteklediklerini söyledi. Neticede Bağcı’nın seçilmesini öğretim üyelerinin oyları değil, siyasetle olan ilişkisi belirlemiştir. Ceyhun Karpuz ve Hüseyin Bağcı kendilerini desteklemediğim için beni hedef seçmiştir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı