REKLAMI GEÇ

Askerlerde 4. duruşma tamamlandı, tahliye yok

Askerlerde 4. duruşma tamamlandı, tahliye yok

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili askerlere yönelik açılan 44’ü tutuklu, toplam 60 sanıklı davanın 4. duruşması EGS Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde tamamlandı. Ara kararın verildiği duruşmada tahliye talepleri reddedildi.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 27 Nisan 2017 Perşembe, 10:24

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili askerlere yönelik açılan 44’ü tutuklu 64 sanıklı davanın 4. duruşması tek celsede tamamlandı. EGS Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde sürdürülen davada dijital materyaller ile ilgili bilirkişi raporları okundu.

İzmir F Tipi Kapalı Cezaevi’nden tutuklu sanıkların getirilmesiyle dün sabah saatlerinde başlayan duruşmaya avukatlar ve sanık yakınları da alındı. Mahkeme Başkanı, duruşmanın sabahki celsesinde, Ege Ordu Komutanlığı’nın 51 sayfalık Tahkikat Raporu’nu sanık ve avukatlara okudu. Savcı’nın, sanıkların tutukluluk hallerinin devam etmesi ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı ile Genelkurmay Başkanlığı’ndan da rapor istenmesine yönelik talepleriyle duruşmaya devam edildi.

Duruşma geç saatlere kadar sürdü. Verilen ara kararda sanıkların tutukluluk hallerinin devam etmesine ve davanın 5. Duruşmasının 21 Ağustos’ta görülmesine karar verildi.

Aralarında 11. Komando Tugayı’nın eski komutanı Kamil Özhan Özbakır’ın da bulunduğu sanıklar hakkında TCK’nın 309/1, 311/1 ve 312/1’inci maddeleri gereğince 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis, TCK’nın 314/2. maddesi uyarınca da 15’er yıl hapis cezası isteniyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı