REKLAMI GEÇ

Okul müdüründen Zeybekci ve Gürlesin’li savunma

Okul müdüründen Zeybekci ve Gürlesin’li savunma

FETÖ Okulları Davası başladı. İlk celsede tutuksuz yargılanan okul müdürü Muhammed Dolukan, kendisini “Bakan Nihat Zeybekci, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’in çocukları da bizim okullarımızda okudu. Bu nedenle terörle bir bağlantısı olabileceği aklıma gelmedi” sözleriyle savundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Ocak 2017 Salı, 13:41

Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, örgütün özel eğitim kurumları yapılanmasına yönelik açılan dava başladı. Sanıklar, TCK’nın 314. maddesine göre terör örgütü üyesi olmaktan yargılanıyor. Davanın 14’ü tutuklu, 6’sı başka davalardan tutuklu, 14’ü adli kontrol şartıyla tutuksuz ve 16’sı firari 50 sanığı bulunuyor.

Sanıkların kimlik tespiti ve 188 sayfalık iddianamenin özet olarak okunmasının ardından savunmalara geçildi.

İlk savunma yapan isim Servergazi Eğitim Kurumları Günay Fen ve Anadolu Lisesi Müdürü Muhammed Dolukan oldu. Cemaate ait olduğu ifade edilen Soma, Nazilli ve Uşak’taki eğitim kurumlarındaki görevlerinin ardından Denizli’ye gelerek Günay Fen ve Anadolu Lisesi’nde görev alan Dolukan, bu okulun terör örgütü ve terörle bir bağlantısı olmadığını savundu.

Okulda Denizli’nin ileri gelenlerinin çocuklarının öğretim gördüğünü anlatan Dolukan , “Bakan Nihat Zeybekci ve Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’in çocukları bizde okuyordu. Okulun terör örgütü ile ilgili en ufak bir şey yoktu. Terörle ilgili bir şey aklıma gelmedi. İddianamedeki terör tanımına uyan hiçbir öğrenci yoktu” dedi.

Yorumlar

hgzy   -  Bağlantı 17 Ocak 2017, 15:24

hadi bakalım…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı