REKLAMI GEÇ

FETÖ/PDY davalarında yeni mahkemeye yeni salon

FETÖ/PDY davalarında yeni mahkemeye yeni salon

HSYK’nın Denizli’de 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kurulmasına karar vermesinin ardından, FETÖ/PDY davalarına bakacak olan mahkemenin çalışma salonu da belirlendi.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 8 Mayıs 2017 Pazartesi, 16:59

Denizli’de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na yönelik operasyonlar tüm hızıyla sürerken, bir taraftan da hızla örgüte yönelik davalar açılıyor.

Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu açılan örgüt davaları ve Denizli’deki tüm terör soruşturmalarının Denizli Adliyesi tarafından yapılacağını göz önünde bulundurarak, bu adliyede yeni bir terör mahkemesi kurulmasına karar vermişti.

Başkanlığını Hakim Seval Bircan’ın yapacağı, üyeliklerinde ise Hakimler Musa Karcı ve Reha Asan’ın bulunacağı 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde davaların Haziran ayından itibaren görülmeye başlanacağı öğrenildi.

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın çalışmaları sonucu, 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nin görev yapacağı salonun yeri de netleşti. EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nin yanında bulunan fuar kompleksi bünyesinde yer alan ve geçmiş dönemlerde Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın da (GEKA) kullandığı binadaki toplantı salonu, 5. Ağır Ceza Mahkemesi için hazırlanıyor.

Salonun duruşmalara yetiştirilebilmesi için yoğun bir çalışma başlatıldığı gözlendi. Yaz aylarındaki sıcak hava ortamı da düşünülerek, binanın klima sistemi üzerinde de çalışma yapılacağı öğrenildi. FETÖ/PDY’nin 165 sanıklı Pamukkale Üniversitesi yapılanmasına yönelik davanın da Haziran ayında 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüleceği alınan bilgiler arasında.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı