REKLAMI GEÇ

İtirafçının talebine mahkemeden onay

İtirafçının talebine mahkemeden onay

FETÖ/PDY’nin 2. İşadamları davasında Etkin Pişmanlık Yasası’ndan yararlanmak istediğini belirtip, örgütle ilgili bilgilerini paylaşırken, “İtirafçıyım, baskı altındayım” diyerek tek kişilik hücreye alınmayı talep eden Bilal Erşahin için Denizli D Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü’ne müzekkere yazılmasına karar verildi.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 16 Mayıs 2017 Salı, 13:44

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında örgüte finansal destek sağladıkları iddiasıyla 87’si tutuklu toplam 145 kişinin yargılandığı 2’nci İşadamları davasında mahkemeye ‘Etkin Pişmanlık Yasası’ndan’ yararlanmak için dilekçe veren Bilal Erşahin, cezaevinde yaşadıklarını anlatmış, bazı tutuklu kişilerin kendi aralarında “En kısa sürede buradan çıkacağız’ diyorlar. Fetullah Gülen’den haber aldıklarını söylüyorlar” demişti.

“İTİRAFÇIYIM, KORKUYORUM” DEMİŞTİ
Cezaevinde kaldığı sürede 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne dilekçe gönderen, Etkin Pişmanlık Yasası’ndan yararlanmak istediğini belirtip yazılı olarak da bilgilerini paylaşan Bilal Erşahin, dün savunmasını yaparken endişelerini de Mahkeme Heyeti’ne aktarmıştı.

Cezaevinde FETÖ/PDY sanıkları arasında itirafçılara kötü gözle bakıldığını, ‘İtirafçılar ahretini kaybeder’ denilerek psikolojik baskı uygulandığını belirten Erşahin, Mahkeme Heyeti’nden tek kişilik hücreye alınmasını talep etmiş, “Mümkünse bu talebimin bugün yerine getirilmesini istiyorum” demişti.

Bilal Erşahin’in talebini dikkate alan 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı, bu talebi kabul eden bir karar aldı ve Denizli D Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü’ne müzekkere yazılmasını kararlaştırdı.

“SADECE SÜLEYMAN EFENDİ TALEBELERİNE YARDIM ETTİM”
Öte yandan 2. İşadamları Davası’na bugün de devam edildi. Denizli’de Işık Vakfı’nın kurucusu ve şu an Kayyum tarafından yönetilen Sena Kablo’nun sahiplerinden tutuksuz sanık 90 yaşındaki Mehmet Necip Işık, yakınlarının yardımıyla geldiği EGS Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde savunmasını tamamladı. Tanık iddialarına göre, örgütün önemli isimlerinden olduğu, Mütevelli Heyet’te bulunduğu öne sürülen Mehmet Necip Işık, “Ben aslında Süleyman Efendi Cemaati talebelerine yardım ederdim. Gelen talebeleri vakfımıza yönlendirirdik, onlar da araştırır yardımda bulunurdu. Işık Vakfı isim olarak sadece soyadımızla ilgilidir. Fethullah Gülen cemaatiyle ilgisi yoktur” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı