REKLAMI GEÇ

İtirafçıdan kan donduran ifadeler: “Gülen’den haber alıyorlar”

İtirafçıdan kan donduran ifadeler: “Gülen’den haber alıyorlar”

FETÖ/PDY’nin işadamları yapılanmasında 2. dalga operasyonlarla yakalanan ve tutuklanan 139 sanığın yargılaması sürüyor. Mahkeme Heyeti’ne Etkin Pişmanlık Yasası’ndan yararlanmak için dilekçe veren Bilal Erşahin, cezaevinde yaşadıklarını anlattı, “En kısa sürede buradan çıkacağız’ diyorlar. Bunu Fetullah Gülen’den haber aldıklarını söylüyorlar” dedi ve tek kişilik hücreye alınma talebini iletti.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 15 Mayıs 2017 Pazartesi, 15:45

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın finans ayağını oluşturdukları iddiasıyla 2. dalga operasyonlarda yakalanan 139 işadamı, esnaf ve işadamının yargılaması sürüyor. 87 tutuklu, 52 tutuksuz, 6 firari sanığı olan ve yaklaşık bir ay sürmesi beklenen davanın ilk duruşmasında sanıklar savunmalarına devam ediyor.

EGS Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşma 6. celsesinde, Etkin Pişmanlık Yasası’ndan yararlanmak için dilekçe veren ve sonraki dilekçelerinde örgütle ilgili bilgilerini paylaşan Bilal Erşahin, savunmasında da bu bilgileri tekrarladı.

İTİRAFÇILAR İÇİN: “AHİRETLERİNİ YOK EDİYORLAR”
Örgütle bağlantılı olduğu belirlenen Okyanus Test Merkezi’nde öğretmenlik yaptığını anlatarak savunmasına başlayan Erşahin’in anlattıkları mahkeme salonunda soğuk hava estirdi. Kaldıkları cezaevinde tutukluların koğuşlar arasında bağırarak konuşup haberleştiklerini, itirafçılara psikolojik baskı yaptıklarını anlatan Bilal Erşahin, “Örneğin Hasan Soymaç ve Mesut Işık’ın etkin pişmanlıktan yararlandığı öğrenilince bunlar hakkında hakarete varan kelimeler kullanılıyordu. Bu kişilerin ahretini yok ettikleri söyleniyordu. İtirafçı olunmaması için dini konulu rüyalar anlatılıyor. ‘En kısa sürede cezaevinden çıkacağız’ diye konuşuyorlar’ dedi.

“GÜLEN’DEN HABER ALIYORLAR”
Sanık Bilal Erşahin’in anlattıkları üzerine Mahkeme Başkanı ve Savcının, “Cezaevinde Fethullah Gülen’den haber geldi derler miydi?” şeklinde soru yöneltmesi üzerine Erşahin, “Evet böyle konuşmalar oluyordu. ‘Gülen’den haber geldi. En kısa sürede çıkacaksınız” diyerek bazen tarih bile veriyorlardı. Bu haberlerin Fetullah Gülen’den geldiği konuşulurdu” dedi.

TEK KİŞİLİK HÜCREYE ALINMAK İSTEDİ
Savunmasından sonra Mahkeme Başkanı’ndan bir talepte bulunan Bilal Erşahin, “Etkin Pişmanlık Yasası’ndan yararlandığım için tek kişilik hücreye alınmak istiyorum. Bunun mümkünse bugün yapılmasını istiyorum” dedi.

BÖLGE VE BÜYÜK BÖLGECİLER
FETÖ/PDY içinde ‘bölge’ ve ‘büyük bölgeciler’ bulunduğunu, belirten Erşahin, “Bölgeciler topladıkları himmetleri büyük bölgecilere verirlerdi. Tanıdığım bölgeciler Selman Ayyıldız, Tahsin Örnekal, Mehmet Yorgun, Mehmet topuz, Fatih Derdiyok ve Seyfi Koç’tur. Ayrıca bölgecilerin emrinde esnaf, doktor gibi çeşitli meslek grupları olurdu. Bu gruplar haftada bir sohbet toplantısı yapardı. Ben de birkaç kez bu toplantılara katıldım. Okyanus test merkezinde öğretmenlik yaparken, bana ortaokul öğrencilerinin kaldığı 4 ev emanet edildi. Bu evdeki öğrencilere ders veriyordum. Ortaokul öğrencileri özellikle askeri okul sınavlarına yönlendirilirdi ve özel bir kitapçık ile eğitilirlerdi” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı