REKLAMI GEÇ

Prof Dr. Rende’den iddialara yanıt

Prof Dr. Rende’den iddialara yanıt

FETÖ/PDY PAÜ yapılanmasına yönelik süren davada ifade veren sanıklardan Ahmet Çetin Can’ın savunmasında adını kullandığı Prof. Dr. Hikmet Rende hakkındaki iddialara yanıt verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Temmuz 2017 Cumartesi, 11:41

FETÖ/PDY’nin Pamukkale Üniversitesi yapılanmasına yönelik davanın sanıklarından olan Prof. Dr. Ahmet Çetin Can mahkemede verdiği ifadede, yurt dışındaki FETÖ okullarına gitmesinin nedenleri arasında PAÜ huzursuz olmasını göstermiş, makine elemanları dersini de Prof. Dr. Hikmet Rende’nin elinden aldığını söylemişti.

Bu iddialara Prof. Dr. Rende’den yanıt geldi. PAÜ’ye ilk geldiğin dönemden itibaren uzmanlık alanı olan “makine elemanları dersleri”ni 1993 yılı güz döneminden 1999 yılına kadar verdiğini ifade eden Rende, “Benden başka o tarihlerde bu dersleri verecek öğretim üyesi de bulunmuyordu. O zamanlarda Doç. Dr. Ahmet Çetin Can, özgeçmişinden de anlaşılacağı üzere 1993-1995 yılları arasında Azerbaycan’da kurulu Kafkas Üniversitesi’nde Mühendislik Fakültesi dekanlığı ve Rektör yardımcılığı görevinde bulunduğunu, 1997-1999 yılları arasında ise Rektörlük yaptığını beyan etmiştir. Buradan da anlaşılacağı üzere yurtdışındaki FETÖ okullarına 1993 yılında gitmiş ve bir kaç yıl orada görev yapmıştır. İddia edilen FETÖ okullarına üst düzey yönetici olarak gitmesinin PAÜ’deki derslerle ilgisi yoktur. Hele benimle hiç ilgisi yoktur. Bu kirli FETÖ davasında Ahmet Çetin Can’ın adımı kullanması kamuyu yanıltmaya yönelik olup, iddia edilen FETÖ okullarına gönüllü ve bilinçli olarak gitmiş olması, idareci olarak görev yapmış olması, benimle uzaktan yakından alakası yoktur. Yurtdışına kendi isteği ve tercihi doğrultusunda gitmiştir. Benim 1999 yılında PAÜ’den ayrılmamdan sonra da Ahmet Çetin Can’ın yurtdışında benzer kurumlarda görev yaptığı bilinmektedir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı