REKLAMI GEÇ

Çapar’dan FETÖ/PDY duruşmasında siyasi gönderme

Çapar’dan FETÖ/PDY duruşmasında siyasi gönderme

FETÖ/PDY’nin Pamukkale Üniversitesi’ndeki örgütlenmesine yönelik davada müvekkili Durmuş Türkmen’i savunan Bekir Çapar, eski defterleri açmadan geçemedi. Çapar, Türkçe Olimpiyatları’nın İl Özel İdaresi bütçesinden finanse edilmesinin CHP’nin muhalefetine rağmen AK Parti ve MHP ittifakı ile onaylandığını, 25 bin TL’lik yardım yapıldığını belirterek, “Bunun yanında iddianamede müvekkilime atılı iddiaların hiç biri suç teşkil etmiyor” dedi.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 29 Haziran 2017 Perşembe, 17:56

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın Pamukkale Üniversitesi’ndeki örgütlenmesine yönelik davanın ilk duruşması devam ediyor. Denizli Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde sanıkların savunmaları devam ederken, Avukat Bekir Çapar’dan yeni bir çıkış geldi.

Pamukkale Üniversitesi iddianamesinin 8 ay süren çalışmalar sonucu hazırlanmasına rağmen müvekkili Durmuş Türkmen ile ilgili olan bölümlerinde üzerine atılı iddiaların hiç birinin suç teşkil etmediğini belirten Çapar, Türkmen’in tahliye edilmesi gerektiğini söyledi.

“KÜRSÜYÜ İŞGAL EDİP, YAPMAYIN DEMİŞTİM”
2012-2013 yıllarındaki Türkçevizyon etkinliğini Mahkeme Heyeti’ne anımsatan Avukat Bekir Çapar, “O dönem Türkçevizyon adıyla olimpiyatlar yapıldı. Ben o dönemde İl Genel Meclisi üyesiydim. İl Özel İdaresi bütçesinden bu etkinlik için 100 bin TL yardım yapılması gündeme geldi. O dönem İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı olan kişi şu an sanıklar arasında. Kendisine sorulabilir. AK Parti ve MHP’li üyeler bağış yapılmasından yana oy kullandılar. Ben buna karşı kürsü işgali yaptım. ‘Yapmayın’ dedim. Biz CHP’li üyelerin muhalefeti sonucu yardım miktarı 25 bin TL’ye indi” dedi.

“RİCAL-İ DEVLET İMAMLARIN ARASINDAYDI”
2013 yılında milli futbolcu Hakan Şükür’ün ‘Hayata Pas Ver’ adıyla yapılan kampanya çalışmalarında Denizli’ye geldiğini anımsatan Çapar, “Denizli’nin tüm devlet adamlarının katılımıyla bir maç düzenlenmişti. Örgütün Denizli imamları olarak bilinen Mehmet Boz ve Süleyman Deşdemir de oradaydı. Rical-i Devlet bu iki imamla poz vermiştir. Hatta dönemim AK Parti İl Başkanı Avni Örki de bu imamların arasında yerini almıştı. Bu iki imam maçta Örki’yi makasa alıp ayağını sakatlamıştı. Şimdi Cumhuriyet Savcımızın hazırladığı iddianameye bakıyorum, müvekkilime atılı iddiaların hiç biri suç teşkil etmiyor. Müvekkilimin oğlunun üniversite karşısında bilgisayar dükkanı açması suç değildir. Bu bir kafe ya da birahane de olabilirdi. Bunlar suç değil” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı