REKLAMI GEÇ

İlk savunmasını sedye üzerinde yaptı

İlk savunmasını sedye üzerinde yaptı

FETÖ/PDY’nin Pamukkale Üniversitesi’ndeki örgütlenmesine yönelik davada, üniversitede 15 Temmuz döneminin genel sekreteri olan Hüseyin Çoyan ilk savunmasını yaptı. Lenf kanseri hastalığı ile pençeleşen Çoyan savunmasını SEGBİS aracılığı ile görüntülü bağlanarak sedye üzerinde yaptı.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 22 Haziran 2017 Perşembe, 16:35

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın Pamukkale Üniversitesi’ndeki örgütlenmesine yönelik davanın ilk duruşması devam ediyor. Yarın (Cuma) bazı tutuklu sanıkların durumlarını değerlendirmek amacıyla ara karar vermesi beklenen 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde son olarak Kenan Çoyan savunma yaptı.

SAVUNMASINI SEDYE ÜZERİNDE YAPTI
İzmir’de tedavi gördüğü hastaneden cezaevine götürülerek Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığı ile duruşmaya görüntülü bağlanan Kenan Çoyan, bir süre önce lenf kanseri hastalığına yakalanmış, tutukluluğu devam ederken tedavisine devam edilmişti. Sedye üzerinde savunmasına başlayan ve hastalığı nedeniyle 90 kilodan 55 kiloya düştüğünü anımsatan Çoyan’ın savunma yaparken sık sık ağladığı görüldü, zaman zaman konuşmakta zorlandı. Sabah 1 saat, öğle arasından sonra da 3 saate yakın süren savunmasında, FETÖ/PDY ile uzaktan yakından bir ilgisi olmadığını, Bank Asya’nın önünden dahi geçmediğini hatırlattı.

“DARBE GECESİ AK PARTİ’DEYDİM”
FETÖ/PDY’nin Pamukkale Üniversitesi’ndeki yöneticilerinden biri olmakla suçlanan ve silahlı terör örgütü üyeliği iddialarıyla yargılanan Çoyan, savunmasının büyük bir bölümünü 15 Temmuz darbe girişimi gecesi ve sonrasında yaşadıklarına ayırdı. Çoyan, 15 Temmuz günü en küçük kızı ile Denizli’de olduklarını, Antalya’dan misafirini ağırladığı sırada darbe girişiminden haberdar olduğunu belirtti. Çoyan, “O gece AK Parti’den çağırıldım ve saat 23.30 sıralarında parti binasına gittim. AK Parti il yöneticileri, Şahin Tin ve Kadın Kolları Başkanı Aynur Akdemir ile birlikteydik. Kendilerine ‘Bizim mesaj sistemimiz var. 60 bin kişiye mesaj atabiliriz’ dedim. Üniversitenin Bilgi İşlem Dairesi Başkanı ile birlikte rektör Hüseyin Bağcı’dan onay alır almaz darbe karşıtı bir mesaj hazırladık ve gönderdik. Geceyi de Cumhurbaşkanımızın çağrısından sonra Çınar’da geçirdim. İlerleyen günlerde örgütün öldürülecekler listesi olduğunu ve benim adımın da bu listede olduğunu öğrendim. 22 Temmuz 2016’da rektör Bağcı beni görevden aldı, bir gün sonra da beni çağırıp görevime geri dönmemi istedi. Bu teklifi reddettim. 25 Temmuz’da ise FETÖ ile bağlantılı kişileri araştırma komisyonu kuruldu. Benim o an herhangi bir görevim olmadığı için komisyona girmedim. İddianamede benim 15 Temmuz sonrası çok az kişinin atılmasını sağladığım yazılmış. Oysa ben komisyonda bile değildim” dedi.

TACİZ SORUSU
Kenan Çoyan dava tanığı Hüdaverdi Akbeyik hakkında savunmasında, her ay bir bayan personelin yanına ağlayarak geldiğini, Personel Daire Başkanı Akbeyik’in personele mobing uyguladığı yönündeki beyanda bulundu. Bu beyanın yaşandığı anda bir kısım sanık vekillerinden Av. Bekir Çapar, “Aleyhine beyanda bulunduğunuz Hüdaverdi Akbeyik, 1992 yılında PAÜ Rektörlüğü Hastaneler Başmüdürü olarak atanmış, 1993 yılında Personel Daire Başkanlığı’na atanmıştır. Kesintisiz olarak emekli olduğu 2016 yılı Kasım ayına kadar bu görevi yürütmüştür. Bu davanın tanığı Hüdaverdi Akbeyik hangi personele mobing ya da tacizde bulunmuştur? Bulunduysa hangi soruşturma işlemi yaptınız? Varsa bu suçun işlenişine neden seyirci kaldınız? Burada genel sekreter olarak yargılanmaktasınız. Böyle bir taciz varsa neden soruşturma işlemi yapmadınız? Savunmanızı kişilerin şeref ve haysiyetlerini rencide ederek yapmayınız” dedi.

Sanık Çoyan cevabında, “personel daire başkanı cinsel taciz nitelikli bir davranışına rastlamadım. Soruşturma açılacak bir durum da yaşanmadı” şeklinde savunmasını düzeltti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı