REKLAMI GEÇ

Tanık rektör yardımcısına mahkemede ‘rapor’ şoku

Tanık rektör yardımcısına mahkemede ‘rapor’ şoku

FETÖ/PDY’nin Pamukkale Üniversitesi’ndeki örgütlenmesine yönelik davada tanık olarak ifadesini tamamlayan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Semin Fenkçi, öğleden sonra ki oturumda avukatların sorularını yanıtladı. Fenkçi’nin ‘Mobing’ uygulamakla suçladığı dönemin rektör yardımcısı Al Keskin’in Avukatı Hamdi Işıklı, Keskin’in Fenkçi hakkında verdiği olumlu raporları Mahkeme Heyeti’ne sundu. Duruşmada zaman zaman tansiyon yükseldi.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 23 Ağustos 2017 Çarşamba, 16:08

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın Pamukkale Üniversitesi’ndeki örgütlenmesine yönelik davada PAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Semin Fenkçi, tanık olarak geldiği duruşmada ifadesini tamamladı.

Duruşmanın öğleden sonraki oturumunda sanık ve avukatların sorularını yanıtlayan Fenkçi, zaman zaman zor anlar yaşadı. Sabah ki oturumda Ali Keskin’in ‘Mobing’ uygulamalarına maruz kaldığını, engellemeleri nedeniyle kariyerini de ertelemek zorunda kaldığını öne süren Fenkçi, “2012 yılında hak etmeme rağmen profesör olmama tek engel Ali Keskin’dir. Çünkü o dönem haksız bir şekilde PAÜ’den uzaklaştırılmıştım” demişti.

Davada tutuklu olarak yargılanan dönemin rektör yardımcısı Ali Keskin’in avukatı Hamdi Işıklı, bu iddialar üzerine Mahkeme Heyeti’ne bazı belgeler sundu. Avukat Işıklı, “Müvekkilim, tanık kendine mobing uyguladığını iddia ettiği dönemde tanıkla ilgili olarak kişisel değerlendirme raporları başlığı altında öğretim görevlisi olabilmesi, yardımcı doçentlik ve doçentlik konularında üç ayrı olumlu rapor vermiş. Bu mu mobing?” diyerek raporların birer örneğini Mahkeme Başkanı’na ibraz etti.

Avukat Hamdi Işıklı ayrıca, Fenkçi’nin mobing uygulandığını öne sürdüğü diğer şahıslar konusunda, “Bu şahısların rahatsızlığının tek nedeni Ali Keskin midir? Yoksa geçmişten gelen rahatsızlıkları olabilir mi?” sorusuna, yüksek sesle “Burası hastane değil, ben de psikiyatrist değilim” şeklinde yanıt alınca Mahkeme Başkanı Fenkçi’yi uyardı, “Burası mahkeme salonu” dedi.

Tanık Semin Fenkçi’nin ifadesini tamamlanması beklenirken Avukat Işıklı ile aralarında tansiyon bu kez tanığın ağız hareketleri konusunda yükseldi. Avukat Işıklı, “Tanığın ağzında birşey mi var? Öyleyse ben de ağzıma bir şey alıp öyle sorayım” diye sorunca Fenkçi, sık sık diş dolgusunun düştüğünü söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı