REKLAMI GEÇ

Biri öğrenci babası, diğeri yardımsever

Biri öğrenci babası, diğeri yardımsever

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) yapılanmasına yönelik davada Şevket Civelek ve Durmuş Türkmen savunmasını tamamladı. Silahlı terör örgütü üyeliği iddialarını reddeden Civelek, yardımsever bir kişiliğe sahip olduğu için öğrencilerin kendisine ‘Baba Hoca’ diye hitap ettiğini söylerken, Durmuş Türkmen de darbe girişimi sonrası 15 Temmuz şehitlerine para yardımı yaptığını belirtti.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 29 Haziran 2017 Perşembe, 16:33

FETÖ/PDY’nin Pamukkale Üniversitesi’ndeki yapılanmasına yönelik dava Ramazan Bayramı tatilinin ardından Denizli Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam ediyor. Bayram öncesi verilen ara karar ile 5 akademisyenin tahliye edilmesiyle tutuklu sayısı 68’e düşen davada toplam 110 sanık yargılanıyor.

Duruşmanın bugünkü oturumunda ilk savunmayı, FETÖ/PDY’nin ilk yapılanmasını örgütlediği, rektörlük seçimlerinde örgüt adına Hüseyin Bağcı’nın kazanması için çalışma yaptığı ve kurdukları kooperatif ile kendilerini Koru Grubu olarak tanıttıkları iddia edilen Şevket Civelek yaptı.

“3 ÜVEY, 32 BİN ÖZ EVLADIM VAR”
Savunmasına yardımseverliğini anlatarak başlayan, bu nedenle öğrencilerinin kendisine ‘Baba Hoca’ diye hitap ettiğini söyleyen Civelek, “1985’te Dokuz Eylül Üniversitesi’ne bağlı olan Mühendislik Fakültesi’nde başlayan eğitimcilik hayatım, 15 Temmuz sonrası doçent iken açığa alındığım Pamukkale Üniversitesi’nde son buldu. Üç tane üvey evladım var, 32 bin de öz evladım. Her yıl bin öğrencinin dersine girerim. Bayram tatillerinde parasızlık nedeniyle memleketine gidemeyen öğrencilerimin otobüs biletlerini bile alırdım. Bu yüzden öğrencilerim bana ‘Baba Hoca’ der. Pamukkale Üniversitesi’ndeki rektörlük seçimlerinin hiç birinde aktif rol almadım. Koru Kooperatifi’ni de 22 kişi kurmuştuk. Bu kişilerden sadece 3 kişi açığa alındık. Hakkımdaki tüm suçlama ve iddiaları reddediyorum” dedi.

“15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ İÇİN YARDIM YAPTIM”
Duruşmanın öğleden sonraki oturumunda ise PAÜ’de doçent olarak öğretim üyeliği yaparken FETÖ/PDY üyeliği iddialarıyla tutuklanan, oğlu Sadık Türkmen’in de tutuksuz sanık olarak yargılandığı davada, örgüt toplantılarında yöneticilik yaptığı iddianamede yer alan Durmuş Türkmen savunma yaptı. PAÜ kampusu karşısında bilgisayar dükkanı açan oğlu Sadık Türkmen’e, örgüt üyelerinin yönlendirilmesiyle gelir sağladığı iddiaları ile de karşı karşıya olan Durmuş Türkmen, şirketin oğluna ait olduğunu kendisiyle ilgisi bulunmadığını belirtti. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile şehitler için maddi yardım yaptığını söyleyen Türkmen, “Yaptığım yardımın dekontu da dosyamda” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı