REKLAMI GEÇ

Sanık ‘cemaat bağlantısı yok’ dedi, mahkeme başkanı ‘ne kadar inandırıcı’ diye sordu

Sanık ‘cemaat bağlantısı yok’ dedi, mahkeme başkanı ‘ne kadar inandırıcı’ diye sordu

FETÖ/PDY’nin özel eğitim yapılanmasıyla ilgili davada, Servergazi Okulları’nın cemaat ile ilgili bağlantısını bilmediğini söyleyen sanığa mahkeme başkanı “ne kadar inandırıcı?” diye sordu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Ocak 2017 Salı, 18:30

FETÖ/PDY’nin Denizli’deki özel eğitim yapılanmasıyla ilgili açılan davada, çatı şirketi olarak gösterilen Serhat Eğitim Kurumları A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dağdaş savunma yaptı.

Teknik öğretmen olarak 14 yıl görev yaptıktan sonra mesleği bıraktığını, ancak eğitimin içinde olmak amacıyla 2008 yılında Serhat Eğitim Kurumları şirketinden hisse aldığını ifade eden Dağdaş, 7 yıl yönetim kurulu üyeliğinin ardından 2016 yılında kapanıncaya kadar yönetim kurulu başkanlığı yaptığını söyledi.

CEMAAT SORUSU
Bu arada Dağdaş, avukatlar ve mahkeme başkanının sorularını yanıtladı. Şirkete bağlı okulların FETÖ/PDY bağlantısı olmadığını savunan Dağdaş’a mahkeme başkanı “Ortağı olduğunuz şirkete bağlı okulların cemaat ile ilgisi olduğunu bilmiyorum diyorsunuz. Bu ne kadar inandırıcı?” diye sordu.

Dağdaş, bu soruya “cemaatten kastınız?” sorusuyla karşılık verince mahkeme başkanı “Fetullah Gülen cemaati kast ediliyor. Bunu kime sorsanız var der” diye konuştu. Sanık bunun üzerine “Fetullah Gülen cemaati ile nasıl bağlantı kuruldu bilmiyorum, kabul etmiyorum” ifadesini kullandı.

DENİZLİ İMAMINA VEKALET VERMİŞ
Örgütün Denizli imamı Mehmet Boz’a verdiği vekaletname hatırlatılarak yöneltilen soruya da Dağdaş, “Okulda birkaç kez gördüm. Bir araya gelmedik. Kendisine vekaletnameyi araç işlemleriyle ilgili vermiştim” karşılığını verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı