REKLAMI GEÇ

FETÖ/PDY davaları sürüyor

FETÖ/PDY davaları sürüyor

FETÖ/PDY’nin eğitim sektöründeki uzantıları oldukları gerekçesiyle kapatılan dershanelerde öğretmen olarak görev yapan ve haklarında ‘silahlı terör örgütü üyeliği’ iddialarıyla dava açılan 11’i firari toplam 22 sanığın yargılanmasına başlandı.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 5 Haziran 2017 Pazartesi, 12:49

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın eğitim sektöründeki uzantılarına yönelik davalar sürüyor. Son olarak örgütle bağlantılı oldukları gerekçesiyle kapatılan dershanelerde öğretmen olarak görev yapan ve haklarındaki ‘terör örgütü üyeliği’ iddialarıyla tutuklanan sanıklar bugün ilk kez hakim karşısına çıkarıldı.

9’u tutuklu, 2’si tutuksuz, 11’i firari toplam 22 sanığı bulunan davanın ilk duruşması, EGS Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde sabah saatlerinde başladı. Sanıklar, duruşmanın yapılacağı EGS Kongre ve Kültür Merkezi’ne yoğun güvenlik önlemleri altında getirildi. Duruşma salonuna sanıklar, avukatları ve yakınları alındı.

Sanıkların kimlik tespitlerinin ardından savunmalarına geçildi. Başka illerde tutuklu bulunan Bahar Körür ve Sultan Eskici, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi ile (SEGBİS) savunmalarını yaptılar. Sanıklar hakkında Bylock kullanmak, KHK’larla kapatılan dershanelerde örgüt yararına faaliyetlerde bulunmak ve yine kapatılan sendikalarda faaliyetlerde bulunmak iddialarıyla, ‘silahlı terör örgütü üyeliği’ suçlamalarıyla yargılanıyor.

Davada yargılanan isimler şunlar:
Aynur Gazioğlu (firar), Esin Dur (firar), Fatma Bilgin (firar), Kader Bozkurt (firar), Melike Kevser firar), Necla Toker (firar), Nevriye Tokat (firar), Nurdan Küçük (firar), Nurgül Akay (firar), Rümeysa Yıldırım (firar), Sultan Yöndem (firar), Bahar Körür (tutuksuz), Sultan Eskici (tutuksuz), Emine Çelik (tutuklu), Emine Sakarya (tutuklu), Meral Aras (tutuklu), Nesrin Demirci (tutuklu), Sultan Kaynar (tutuklu), Sümeyye Karakaş (tutuklu), Tuğba Karaca (tutuklu), Zehra Yalçın (tutuklu), Zeynep Evren (tutuklu).

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı