REKLAMI GEÇ

FETÖ/PDY davalarında bir ilk

FETÖ/PDY davalarında bir ilk

Çağlayan Catering, Trend Madencilik ve Denizli Patlayıcı firmalarının FETÖ/PDY’ye örgütsel destek verdikleri iddiasıyla açılan davanın ilk duruşmasında ara karar verildi. 7’si tutuklu 9 sanığın yargılandığı davada Ayşe Doğanay ve M. Ali Günaydın isimli tutuklu sanıklar tahliye edildi. Mahkeme Başkanı, Ayşe Doğanay’ı serbest bırakırken elektronik kelepçe ve ev hapsi şartı koydu. Bu karar Denizli’deki FETÖ/PDY davalarında bir ilk olarak tutanaklara geçti.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 18 Temmuz 2017 Salı, 19:24

Denizli 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde iki gündür devam eden Çağlayan Catering destekli ‘patlayıcı’ firma davasında ilk duruşma tamamlandı. Denizli’de en ilginç FETÖ/PDY davalarından biri olan ve Şanlıurfa’da ele geçirilen ‘Soğan kamuflajlı TIR’ davasına da temel teşkil eden davanın ilk duruşmasından iki tahliye kararı çıktı.

Denizli Kongre ve Kültür Merkezi’nde kurulan ve FETÖ/PDY davalarına bakan 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmanın ilk gününde sanıkların kimlik tespitleri yapıldı, savunmaları alındı, gizli ve açık tanıklar dinlendi. Duruşmaya sanıklar, avukatları ve birinci derece yakınları alındı.

Duruşmanın dünkü (Pazartesi) oturumunda Trend Madencilik’in Levent Yaşar’dan sonraki sahibi olan, daha sonra Denizli Patlayıcı firmasını kuran Mesut Doğanay SEGBİS aracılığı ile savunma yapmıştı. Doğanay, ‘Soğan kamuflajlı TIR’daki infilaklı fitillerin Afyonkarahisar Evciler’deki kendi firmalarına ait depodan yüklendiğini itiraf etmiş ancak MİT kimliği gösteren kişiler tarafından Türkmenlere götürülmek üzere teslim alındığını öne sürmüştü.

Duruşmanın bugünkü oturumunda ise tanıklar dinlendi. Tanık Habip Kızıltaş, Çağlayan Catering yöneticisi ve Trend Madencilik’in ilk sahibi olduğu öne sürülen Levent Yaşar için, “FETÖ’yü Denizli’de idare eden 10 kişiden biridir. Çağlayan Catering FETÖ’nün. Bunu herkes biliyor” dedi.

Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya gizli tanık olarak bağlanan ‘Yılmaz’ ise Trend Madencilik’in kardeş kuruluşu olan Denizli Patlayıcı firmasının FETÖ bağlantılı olduğunu öne sürdü.

Tanıkların dinlenmesinin ardından savcı mütalaasını açıkladı. Davanın savcısı, FETÖ’nün Çağlayan Catering, Trend Madencilik ve Denizli Patlayıcı firmaları üzerinden örgütlendiğini, Çağlayan Catering’in bu amaçla merkez olarak kullanıldığını belirterek, sanıkların tutukluluk hallerinin devamını talep etti.

Mahkeme Başkanı, ara karar için duruşmaya bir süre ara verdi. Aranın ardından kararın açıklanması için oturuma devam edildi. Mahkeme Başkanı ara kararında, eşi Mesut Doğanay’ın kurduğu patlayıcı firmasının bir süre resmiyette yetkilisi olan Ayşe Doğanay ve şirket ortaklarından M. Ali Günaydın’ın tahliyesine karar verdi. Ancak Ayşe Doğanay’ın tahliyesi konusunda konulan şartlar denizli’deki FETÖ davalarında bir ilki oluşturdu. Ayşe Doğanay, elektronik kelepçe ile ev hapsi şartıyla serbest bırakıldı.

Mahkeme Başkanı ara kararda ayrıca, Çağlayan Catering yöneticisi Levent Yaşar dışındaki sanıkların mal varlığı üzerindeki tedbirleri kaldırdı. Yaşar’ın mal varlığı üzerinden ayda 10 bin TL harcama yapmasına karar verdi. Bu arada Denizli Patlayıcı firmasının sahibi olan emekli polis Mesut Doğanay’ın Etkin pişmanlık Yasası’ndan yararlanma talebinin ileriki tarihlerde görüşülmesi kararı alındı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı